Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav propust

Pique i Pogba nisu jedini: James jedna od najvećih pogrešaka Fergusona

James Rodriguez mogao je biti dio Manchester Uniteda, ali su se odlučili za drugoga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se 23-godišnji kolumbijski napadač James Rodriguez pokazao odlučujućim igračem u uspjehu Kolumbije na svjetskom prvenstvu u Brazilu, engleski prvoligaš Manchester United je otkrio kako je prije četiri godine propustio priliku da Kolumbijac postane njegov nogometaš.

Naime, Man United je prije četiri godine odbio potpisati ugovor s Rodriguezom, tada 19-godišnjakom, vrijedan oko šest milijuna eura.

Rodriguez se pokazao kao jedno od najvećih otkrića ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Brazilu. Briljirao je u utakmicama u skupini protiv Grčke, Obale Bjelokosti i Japana te u osmini finala protiv Urugvaja u kojoj je bio junak s dva gola.

Prije četiri godine kada nije bio tako poznat Rodriguez je ponuđen Manchester Unitedu koji je umjesto njega uzeo Portugalca Bebéa, koji je trenutačno na posudbi u Paços de Ferreiri, za devet milijuna.

Legendarni trener Uniteda Sir Alex Ferguson je kasnije priznao da kolumbijskog nogometaša nije uzeo jer ga nije vidio kako igra.

Rodriguez je tako 2010. zaigrao za portugalski Porto koji je za njega platio za manje od pet milijuna eura da bi 2013. prešao u Monaco koji ga je platio gotovo 48 milijuna.

Tako su Gerard Pique i paul Pogba dobili društvo. Njih je čak Manchester United imao, ali je Ferguson procijenio kako nisu vrijedni ostajanja u momčadi kao mladi igrači...(I.Š./Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider