Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogledalce, ogledalce...

Evo tko je prvi nokautirao Ronalda i naučio ga pameti: Pucali od smijeha

Dvije duhovite anegdote o Cristianu Ronaldu zabavljaju publiku na "Otoku"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjećate li se Phila Babba? Poznavatelji engleskog nogometa i posebice navijači Liverpoola vjerojatno pamte stasitog Irca. Kada je nakon Svjetskog prvenstva 1994. i dobrih igara za Republiku Irsku prešao iz Coventryja u Liverpool, postao je najskuplji obrambeni igrač u Engleskoj.

Transfer je iznosi za to vrijeme golemih 3.6 milijuna funti. Babb se zadržao u Liverpoolu šest godina i može se reći da je imao uspješnu karijeru, ali nikada nije dosegao neki kultni status na Anfieldu. Možda mu to uspije nakon što je za englesku medije ispričao anegdotu iz vremena kada je nosio dres Sportinga iz Lisabona, u kojem je nastavio karijeru nakon Liverpoola.

Phill Babb nokautirao Ronalda

Dok je Babb odrađivao posljednje tjedne ugovora sa Sportingom, jedan talentirani tinejdžer tek se probijao u prvu momčad „lavova“. Taj mladac zvao se Cristiano Ronaldo, tada tek 17-godišnjak. Na jednom treningu zaigrani mladac prodao je „bickl“ stamenom irskom stoperu i potom zabio pogodak.

Sljedeći „bliski susret“ završio je malo drugačije.
„Krenuo je u trk pokraj mene a ja sam ušao u njega ramenom i bacio ga na travnjak. Bio je to pravi nokaut“, nasmijao se Babb dok je prepričavao anegdotu.

„Dok je ležao i zbunjeno gledao u mene još ne shvaćajući što mu se dogodilo, podigao sam prst i rekao mu 'nunca mais' – nikad više.“

Babb ističe da je Portugalcu učinio veliku uslugu.
„Mislim da sam tim startom značajno utjecao na njegovu karijeru“, nasmijao se.

Ronaldo je pokraj Baba prošao brzi tečaj dobrog ponašanja u profesionalnom nogometu, a uz to je dobio i adekvatnu pripremu za ono što ga je čekalo u Premierligi. Ronaldo je sljedeće godine prešao u Manchester United i uskoro postao „crvena krpa“ za navijače Liverpoola, koji ne bi imali ništa protiv da su opisani „nokaut“ vidjeli uživo na Anfieldu. Kop bi zacijelo „uživao“, a Babb bi postao legenda. 

Prvi instalirao ogledalo u svlačionici

Uzgred rečeno, kad je mlađahni Ronaldo tek stigao na Old Trafford, odmah je postao predmet zezancije suigrača. U biografiji Guillema Balaguea o slavnom Portuglacu bivši branič Manchester Uniteda Phill Neville ispričao je anegdotu koju najviše pamti vezano uz portugalsku superzvijezdu.

„Čim je došao odmah je instalirao ogledao uz svoje mjesto u svlačionici i svaki dan se ogledavao, uređivao, lickao... Prije njega nijedan igrač se nije usuđivao takvo što napraviti“, ispričao je Neville.

Možemo samo zamisliti kako su na to gledali „old school boysi“ poput Roya Keana ili braće Neville. Nešto lakše je zamisliti Ronaldov izraz lica kada ga je Babb posložio na zemlju..

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider