Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvarao prostor Oršiću

Petković odradio lavovski dio posla, posebnim riječima počastio je Bjelicu

Bruno Petković podijelio je svoja razmišljanja nakon velike Dinamove pobjede nad Atalantom u prvom kolu skupine C Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bruno Petković nije se upisao u strijelce u grandioznoj pobjedi Dinama nad Atalantom, ali je dao svoj obol trijumfu o kojem će se još dugo pričati. Hrvatski reprezentativac dobio je pregršt duela protiv stopera Atalante, nerijetko su na njega znala ići dvojica igrača, što je automatski ostavljalo više prostora njegovim suigračima, a to je najbolje iskoristio Mislav Oršić, koji je postigao hat-trick.

"Stvarno smo presretni, utakmica u kojoj smo dominirali od prve do zadnje minute, odigrali odlično, taktički bili super pripremljeni.

Kad vam je trener rekao da ćete igrati s trojicom otraga?

"Nakon što smo završili utakmicu protiv Istre u prvenstvu, odmah samo počeli pripremati utakmicu na ovakav način. Već mislim od ponedjeljka, stožer je analizirao i odlučio da igramo s trojicom iza, da imamo ofenzivniji pristup, da igramo visoki presing i napadnemo ih na taj način."

"Ostajemo čvrsto s nogama na zemlji"

Bilo je to nešto potpuno novo, dobro ste surađivali s Oršićem.

"Pa dobro, imao sam malo drukčiju zadaću, bio sam malo manje konkretan nego inače, ali odradio sam svoj dio posla koji sam trebao. Navlačio sam njihove stopere i navlačio sam prostor za Mislava, koji je odradio fenomenalnu utakmicu. Ma svaka čast svim dečkima!"

gol expired Talijanski novinari šokirani: Šamaranje na Maksimiru, Dinamo puca na drugi krug divider

Svi kažu da nije bilo nekog pretjeranog slavlja?

"Nije bilo, ali naravno da smo svi bili presretni. Ovo je nešto što smo svi očekivali, jednu ovakvu utakmicu, ali svjesni smo da nas još jako puno toga očekuje. Sve se može dogoditi, ostajemo čvrsto s nogama na zemlji."

Jeste li uspjeli doživjeti navijače?

"Vidio sam na semaforu kad su najavili, pogledao sam koliko ih je došlo. Bili su fenomenalni od prve do zadnje minute, osjetili smo podršku i nadam se da će u idućim utakmicama biti ovako."

"Bjelica je najbolji trener koji me trenirao"

Sad je zapravo najveći problem ostati čvrsto s nogama na zemlji?

"Gledajte, imamo jednu jako zdravu konkurenciju gdje se svi dečki trude i održavaju ove koji igraju. Nikome mjesto nije zagarantirano, svatko svoje mjesto treba zaslužiti i ne vjerujem da će biti opuštanja."

Vjerujete li da ovaj Dinamo može proći ovu skupinu?

Ukupno glasova:

Kada pričamo o treneru Bjelici, kako ga doživljavate?

"Ovakve utakmice dodatna su potvrda da stvarno slijepo slijedimo ono što nam kažu i trener i stručni stožer. I onda kad svaki put vidimo da ispadne tako kako kažu, onda im vjerujemo još i više. Odlično rade svoj posao, na individualnom i na momčadskom planu i stvarno smo svi zadovoljni."

Je li Bjelica najbolji trener koji vas je trenirao?

"Za mene svakako jest, nakon što sam imao dosta negativnih iskustava u Italiji. Čovjek mi je i individualno pomogao najviše, za njega imam samo riječi hvale."

gol expired Oršićev show: Ispisao Dinamovu povijest, postavio neobičan rekord Lige prvaka, naklonila mu se i UEFA divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider