Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pinto odlazi

VIDEO Dinamo doveo novo pojačanje za veliku svotu

Slovenac Petar Stojanović prešao je iz Maribora u zagrebački Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je prema informacija koje stižu iz Maksimira zaključio posao oko dovođenja prvog ovozimskog pojačanja.

Sada već bivši nogometaš Maribora Petar Stojanović novi je igrač hrvatskog prvaka. Stojanović bi na poziciji desnog beka trebao zamijeniti Portugalca Ivu Pinta koji je pred odlaskom u engleski Norwich.

Nije poznato za koju je svotu Dinamo doveo Stojanovića, ali spekulira se da je platio Mariboru odštetu od oko dva milijuna eura.

Dvadesetogodišnji branič prve nogometne korake napravio je u Arne Taboru, Slovanu i Interblocku, a 2011. došao je u Maribor, gdje postao najmlađi debitant u povijesti kluba sa 16 i pet mjeseci. Do sada je upisao tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Slovenije.

„Jako sam sretan i ponosan što sam došao u Dinamo koji posljednjih desetak godina dominira i ostvaruje odlične rezultate. Znam što se ovdje očekuje, momčad je odlična i vjerujem u sebe te sam uvjeren da ću s Dinamo u godinama koje dolazi nastaviti s osvajanjem i odličnim rezultatima“, kazao je Stojanović nakon potpisivanja ugovora, a prenosi službena web stranica Dinama.

Trener Dinama Zoran Mamić ističe:
„Već dulje vrijeme pratimo Petra i znamo koje su mu kvalitete. Mlad je, ima tek 20 godina, ali i iskustvo igranja na visokom nivou u Mariboru, reprezentaciji i Ligi prvaka tako da smo uvjereni kako je pravo rješenje za naš desni bok.“

Stojanović je potpisao ugovor na pet godina, a u Zagreb se vraća 11. siječnja kada počinju Dinamove zimske pripreme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider