Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
očekuje nas ludnica

Pet klubova u velikoj borbi za Ligu prvaka i veliki preporod Liverpoola

Nakon 26. kola u Premier ligi su se zbog nekih rezultata opet promiješale karte…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kiksevi Chelseaja i Manchester Uniteda te pobjeda Liverpoola u Sothamptonu zakomplicirali su stanje na vrhu Premier lige. Mali Burnley zaledio je Stamford Bridge otevši dva boda trupama Josea Mourinha i nastavio oduševljavati igrama koje najčešće ne zna pretvoriti u bodove. To je iskoristio Manchester City koji je brutalno pregazio Newcastle uoči spektakluarnog okršaja s Barcelonom ovog utorka.

Razlika između prvaka i vodećeg je opet pet bodova. Chelsea je i dalje veliki favorit, ali uzbudljivije izgleda ljestvica nego nakon kola prije.

Za to je zaslužan i Man United koji nastavlja s blijedim partijama. S obzirom kako igraju, još su dosta bodova i osvojili. No, Swansea nije dao da se momčad Louisa Van Gaala izvuče na kvalitetu pojedinaca kao u mnogim susretima dosad. Zbog poraza Uniteda Arsenal je skočio na treće mjesto, ali ima samo četiri boda više sedmoplasiranog Tottenhama koji je jedva spasio bod u gradskom derbiju s West Hamom.

U 90 minuta Liverpool nije izgubio već 18 utakmica u nizu

Čak pet klubova vode bitku za dva mjesta u Ligi prvaka. Liverpool je slavljem kod direktnog konkurenta Southamptona napravio veliku stvar. Ali, to je samo nastavak uistinu odlične forme momčadi Brendana Rodgersa. Liverpool je preporođen, to je sada jasno. Imaju tek tri boda manje trećeplasiranog Arsenala i ne misle stati iako ih u sljedećem kolu čeka City na Anfieldu.

Znate li kad su Redsi posljednji put izgubili u prvenstvu.? Tamo još na polovici prosinca od Man Uniteda. Štoviše, nitko ih u svim natjecanjima od tada nije pobijedio u 90 minuta. Jedini poraz u posljednjih 18 utakmica doživjeli su u produžetku od Chelseaja u Liga kupu!

Brendan Rodgers napokon je uigrao tu obranu s trojicom u zadnjem redu, a u Southamptonu je dio te obrane bio i Dejan Lovren. Emre Can je čovjek kojeg navijači obožavaju, igra u obrani, a u Leverkusenu je prošle godine bio ofenzivni vezni. Kakva mu je forma vjerojatno može i u napad.

Vratio se nakon pola sezone oporavka od ozljede i Daniel Sturridge, uz Suareza jedan od tvoraca prošlosezonskog ludila,a  atmosfera oko kluba se posljednjih nekoliko mjeseci skroz okrenula. Zvuči čudno, ali kad je Rodgers počeo dozirati legendu Stevena Gerrarda postali su bolji. Sada ga nema zbog ozljede i dalje im ide jako dobro. Rodgers je ubacio u vatru mladog Jordona Ibea, u život vratio Markovića stavivši ga na suprotni bok i to funkcionira.

Arsenal, Man United, Southampton, Liverpool i Tottenham. Dva su mjesta za Ligu prvaka rezervirana, a još dva će izboriti netko od ovih pet klubova. Bit će to ludo proljeće na Otoku.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider