Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je pobrkao lončiće?!

Peroš: Andabak je krivo shvatio, ne idem ja još nikuda!

Dan nakon što je dopredsjednik Nadzornog odbora Hajduka Jako Andabak izjavio kako Mate Peroš 1. srpnja odlazi s funkcije predsjednika Upravnog odbora, oglasio se i Peroš, te prikazao malo drugačiju situaciju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku prijelaznog roka u javnosti je stvorena slika kao da se radi o velikoj smjeni i to - odmah!

'Spominjao sam 1. srpnja računajući da će do tada biti gotov proces dokapitalizacije i da ćemo većinski paket dionica predati u ruke Splita', objasnio je Mate Peroš za Sportske Novosti te dodao: 'Zbog tehničkih nemogućnosti taj se trenutak prolongirao. Nadam se da će to biti skoro završeno. Ovisi puno o Trgovačkome sudu, no računamo negdje s mjesec do dva do okončanja procesa'.

>> VIDEO: I Hajduk dobiva svog Mamića!

Ipak, Andabakove riječi shvaćene su gotovo kao 'metla',Nema nikakvog sukoba između  a najavio je da će Peroševu dužnost preuzeti poduzetnik Tomislav Mamić.

O odlasku mogu govoriti samo u svoje ime. Otići ću kako sam i prije govorio, kad ja to odlučim

- Mate Peroš
'Pretpostavljam da je Andabak moju najavu krivo shvatio. Smatrao sam, naime, da će proces dokapitalizacije biti gotov. Kako nije, nastavljamo posao do kraja. Potom predajemo paket dionica Gradu Splitu, a gradonačelnik i gradsko vijeće imaju pravo odlučivati tko će Grad predstavljati u Hajduku i što će raditi s dionicama. Nema nikakvog sukoba između nas. Dapače. Mislim da nije njihova želja niti namjera da im prepustimo naša mjesta prije kraja dokapitalizacije. Smatram da je s Andabakove strane sve bilo dobronamjerno. Andabak je bio ovdje u petak, razgovarali smo normalno... Ne želim ni sa kime ulaziti u sukobe niti sukoba ima', kazao je Peroš.

Ipak, dodao je i kako nema namjeru dodatno produljivati svoj 'boravak' na Poljudu.

'Kada bude upisan kao većinski vlasnik Grad Split ima pravo birati svoj Nadzorni odbor, a u tom slučaju ću se povući i ja iako imam ugovor na tri godine. Većinski vlasnik ima pravo birati svoje ljude, Nadzorni odbor koji bira predsjednika, a potom i upravu. Neću se protiviti odlasku, dapače, izrazio sam davno želju da proces pretvorbe završimo i da osobe koje su proces preoblikovanja iznijele se zahvale i da odemo iz kluba. Ne dajem samo mandat na raspolaganje nego se sigurno povlačim s mjesta predsjednika Uprave', rekao je Peroš. 

Što će biti s ostalom dvojicom članova upravnog odbora, Lukom Miličićem i Fredijem Fiorentinijem, nije želio govoriti.

'Svi mi imamo svoje ugovore, o odlasku mogu govoriti samo u svoje ime. Otići ću kako sam i prije govorio, kad ja to odlučim. Po ugovoru imam pravo na otpremninu, ali niti je tražim niti mi treba. Kažem to odmah sasvim jasno. Nisam zbog financijske koristi ovdje', odbacio je još uvijek prvi čovjek uprave Hajduka spekulacije da će mu klub zbog prijevremenog raskida ugovora isplatiti veliku odštetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider