Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijelomni trenutak

Perišić progovorio o propalom transferu u Manchester United: "Htio sam ići, ali..."

Ivan nas je i u 2018. godini oduševljavao igrama u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić je u ljeto 2017. bio na korak od transfera života. Trebao je biti prvi Hrvat u Manchester Unitedu, menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho inzistirao je na njegovom dovođenju, ali konačni dogovor ipak nije postignut. Tjednima je trajalo cjenkanje između Talijana i Engleza, koje je na koncu okončano bez uspjeha.

Perišić je ostao u Interu u kojem je za nagradu dobio novi ugovor, s većom plaćom i trajanjem do 30. lipnja 2022. godine.

U dresu Nerazzurra je odigrao vrlo dobro u prošloj sezoni, ali vrhunac je ipak stigao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je u srebrnu medalju Vatrenih ugradio tri gola.

Interes Uniteda za njegovim dovođenjem oživio je ovog ljeta, ali ipak ne u onoj mjeri kao prije godinu i pol, kada je bombastični transfer bio na milimetar od realizacije.

Razlog zašto se to nije dogodilo ipak nije odšteta već nešto drugo. Sam Perišić je engleskim medijima otkrio o čemu se točno radilo.

Ključna Spallettijeva uloga

"Razmišljao sam na način da ako ikad budem odlazio iz Intera, to može biti samo top klub i top liga. Kad se pojavio Manchester United, prihvatio sam njihovu ponudu i htio sam otići", priznao je Perišić, otkrivši kako se dogodio preokret:

"Odlučio sam se na ostanak jer me je trener Luciano Spalletti uvjeravao da ću imati važnu rolu. To je ono što je bilo fundamentalno."

Istaknuo je kako je fokusiran na Inter, a zatim i kazao nešto što se neće svidjeti navijačima Nerazzurra.

"U budućnosti želim igrati i u nekim drugim državama i nadam se da će navijači Intera to razumjeti. Oduvijek sam htio igrati u Premierligi. U nogometu je sve moguće, vidjet ćemo", zaključio je Perišić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider