Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nerazzurri opet treći

Perišić golom zapečatio pobjedu Intera: Matirao je mladog hrvatskog vratara

Inter je došao do tri toliko potrebna boda u borbi za Ligu prvaka...

Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Utakmicama u Milanu i Bologni kompletirano je 36. kolo Serie A, a važne pobjede u svojim borbama ostvarili su Inter i Bologna.

Na Giuseppe Meazzi su Nerazzurri s 2:0 svladali Chievo koje je već odavno izgubilo svaku šansu za ostanak u društvu najboljih.

Prvi gol za Inter postigao je Matteo Politano u 39. minuti, a drugi naš Ivan Perišić koji je u 86. minuti natrčao na loptu koja se odbila od vratnice i preciznim udarcem sa 11 metara svladao mladog hrvatskog vratara Adriana Šempera na golu Chieva za konačnih 2:0.

Drugi hrvatski reprezentativac u sastavu Intera Marcelo Brozović nije kandidirao za nastup. Šemper je branio čitav susret za Chievo.

Inter se ovom pobjedom vratio na treće mjesto ljestvice sa 66 bodova, jednim više od četvrte Atalante, a četiri više od petog Milana i šeste Rome.

Bologna je ostvarila važnu pobjedu u borbi za ostanak svladavši na svom terenu izravnog konkurenta Parmu sa 4:1 (0:0). Bologna je stigla do prednosti od 2:0 početkom nastavka golom Orsolinija (52) i autogolom vratara Parme Sepea (59-ag), a ubrzo potom gosti su ostali i s igračem manje jer je u 62. minuti isključen Bruno Alves. Lyanco (72) je povisio na 3:0 prije no što je Inglese (81) smanjio na 3:1 da bi konačni rezultat novim autogolom postavio Sierralta (84-ag).

Bologna je sada pretekla Parmu, dva kola prije kraja je 13. sa 40 bodova, dok je Parma 15. sa 38. Samo tri boda manje od Parme ima 18. Empoli koji se nalazi u zoni ispadanja, a između njih su još 16. Udinese sa 37 i 17. Genoa sa 36 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider