Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve bliže Euru

Perica: Nema opuštanja za Hrvatsku, nadam se novim golovima

Napadač mlade hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Perica (20), koji je u četvrtak zabio dva gola u 3-0 pobjedi protiv Španjolske, napominje kako se Hrvatska neće opustiti u ponedjeljak protiv Estonije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska reprezentacija će u ponedjeljak u Zapešiću od prve minute tražiti pobjedu protiv Estonije čime bi se dodatno približila plasmanu na Europsko prvenstvo.

"Španjolsku smo zasluženo pobijedili. Poštovali smo što nam je izbornik rekao uoči susreta, a ja se nadam novim golovima u idućim utakmicama. Naravno, nogomet je nepredvidiv, ali vjerujem da ću nastaviti zabijati", rekao je Perica u razgovoru za Hinu.

Napadač Chelseaja na posudbi u talijanskom Udineseu zabio je u 42. minuti gol za 2-0 u Burgosu nakon dodavanja Ante Ćorića, a u 46. minuti je istrčao na neopreznog španjolskog vratara, oduzeo mu loptu, te ju neometan gurnuo u mrežu za 3-0.

"Ti golovi mi jako puno znače. Poseban je osjećaj kada zabiješ za reprezentaciju, drugačije je nego kada zabiješ za klub", ističe 1.92 metara visoki Zadranin.

Hrvatska u ponedjeljak u Zaprešiću igra protiv Estonije koju je u rujnu u gostima pobijedila sa 4-0.

"Nema opuštanja, idemo po novu pobjedu. Još uvijek nismo na Euru te nas čekaju i dvije utakmice sa Švedskom", napominje Perica.

Hrvatska nakon šest kola ima 15 bodova, Španjolska 13, a Švedska 10 i utakmicu manje. Slijede Gruzija sa 9 bodova, Estonija sa 4, te San Marino s jednim bodom.

"Za Švedsku igra jedan igrač iz Chelseaja, te jedan s kojim sam igrao u Udinesu, njih dvojica su dobri. Ostale ne znam ali to je dobra momčad", kaže 20-godišnji hrvatski napadač.

Nastup na Europskom prvenstvu iduće godine u Češkoj izborit će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina dok će četiri najbolje drugoplasirane momčadi u doigravanje.

"Golovi za Hrvatsku mi i osobno puno pomažu. U Udineseu sam riješio neke bitne utakmice no u posljednjih mjesec i pol dana nisam puno igrao".

U prosincu i siječnju je zabio za pobjede od 1-0 na gostovanju kod Torina, te 2-1 doma protiv Atalante, a mrežu Atalante je zatresao i u Kupu u slavlju od 3-1. Ove sezone je sudjelovao u 11 utakmica za momčad sa sjevera Italije.

"Radim, trudim se, borim i čekam priliku".

Chelsea je Pericu posudio Udineseu u siječnju 2015. godine nakon što je ranije bio posuđen nizozemskom NAC-u iz Brede.

"Ne znam hoću li ostati u Udineseu, imam ugovor još tri mjeseca i onda se vraćam u Chelsea. Udinese ima pravo otkupa no vidjet ćemo, bit će što bude. Stalno sam u kontaktu s ljudima iz Chelseaja".

Londonski klub je u prosincu smijenio trenera Josea Mourinha a deseteroplasiranu momčad engleskog prvenstva do kraja sezone će voditi Guus Hiddink.

"S Mourinhom nisam pričao prije odlaska. Dolazi Conte, 'moj Talijan' pa ćemo vidjeti. Promjena na klupi Chelseaja mi trenutačno ništa ne znači. Sada sam koncentriran na Udinese. Naravno, san mi je igrati za Chelsea no mogućnosti i realnost su nešto drugo u ovom trenutku".

U veljači je iz Hajduka u Udinese prešao 18-godišnji vezni igrač Andrija Balić koji čeka na prvi nastup u crno-bijelom dresu.

"Momčad je u kompliciranoj situaciji, borimo se za ostanak, pa sada nije jednostavno dati povjerenje mladom igraču, ali obojica radimo, trudimo se i sve će doći na svoje. Balić će dobiti priliku".

Prosječna starost igrača Udinesea je 27 godina, a klub se nalazi na 16. mjestu među 20 momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider