Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemilosrdni Pep

Guardiolin ultimatum legendi Cityja: Ako se ne ispriča, više nikad neće zaigrati!

Guardiola je uoči sezone prekrižio mnoge standardne prvotimce, a takva ga je kadrovska politika uvela u medijski rat s agentom jednog od otpisanih igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosadašnji rad Pepa Guardiole u Manchester Cityju je, osim dobrog ulaska u sezonu, obilježila i nemilosrdna kadrovska politika. Guardiola je bez milosti otpisao igrače vrijednosti veće od 100 milijuna eura. Neki od njih su već dugo članovi kluba i dostigli su status klupskih ikona.

Već godinama standardni vratar Joe Hart je morao na posudbu u Torino jer je degradiran do statusa trećeg golmana. Samir Nasri, igrač Cityja od 2011., također je prekrižen i završio je na posudbi u Sevilli.

Slična sudbina bi mogla zadesiti i Yayu Tourea, igrača kojeg se smatra jednim od najboljih u povijesti kluba. Toure je došao u City iz Barcelone 2010. godine, kada je trener Barce bio upravo Guardiola.

Prvi udarac za Tourea je bilo izostavljanje s popisa za Ligu prvaka. Igračev agent Dimitri Seluk je taj potez nazvao „ponižavajućim“, rekavši da mu se Guardiola mora ispričati ako ne osvoje natjecanje.

Toure je ove sezone upisao samo jedan nastup, a na tome bi moglo i ostati ako se ne ispriča Guardioli. Nepopustljivi Pep je na konferenciji za medije javno zatražio ispriku od igrača i njegovog agenta. U suprotnom Toure neće igrati.

"Toure je trebao skupiti hrabrosti i obratiti se ljudima u klubu ako ima problem. Očekujem ispriku najprije klubu, a zatim suigračima i treneru. Ne mogu zamisliti da je u moje vrijeme moj agent govorio protiv Johana Cruyffa u medijima. Možda je ovo nova era, a ja sam staromodan pa mislim da trener treba raditi svoj posao, a agent svoj. Danas oni misle da su važniji nego što jesu. Ako imaš problem, razgovaraj s ljudima u klubu. Dok se to ne dogodi, Yaya neće igrati," rekao je Pep.

Selukov odgovor nije trebalo dugo čekati, a čini se da Toureov agent nema namjeru popustiti,

"Pobijedio je u nekoliko utakmica i misli da je kralj. Živim u Europi i mogu govoriti što hoću, Guardiola me ne može spriječiti. Ispričat ću se Guardioli kad se on ispriča Manuelu Pellegriniju zbog onoga što mu je napravio," rekao je Seluk.

Guardiola je na glasu kao trener koji se drži svojih principa, a čini se da ni Seluk ne planira odustati. Bit će zanimljivo vidjeti znači li ovaj medijski rat da je Toure odigrao zadnju utakmicu za City, čija je postava do ove sezone bila nezamisliva bez veznjaka iz Obale Bjelokosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider