Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nitko više od njega

Nijemci pronašli 'dokaz' da je Guardiola izabrao: Zarađivat će 'boli glava'

Pep Guardiola najtraženija je trenerska zvijezda modernog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni stručnjak Pep Guardiola, koji će u lipnju sljedeće godine napustiti klupu Bayerna, trebao bi postati najbolje plaćeni trener na svijetu prihvati li ponudu Manchester Cityja i od sljedeće sezone zamijeni Argentinca Manuela Pellegrinija.

Njemački dnevnik Bild tvrdi da je Guardiola već dogovorio prijelaz te da će vodeći 'građane' po sezoni zarađivati vrtoglavih 25 milijuna eura.

No, engleski mediji tvrde da posao sa Cityjem još nije zgotovljen te da se u utrku s gradskim suparnikom, ali i Chelseajem, čiji bi vlasnik Roman Abramovič volio vidjeti Guardiolu u svom klub, uključio i Manchester United u kojem je trenutni trener Louis van Gaal postao prilično omražena osoba.

Manuel Pellegrini, koji je u Manchester Cityju od 2013. i ima ugovor do lipnja 2017. godine, uvjeren je da će "Guardiola raditi u Engleskoj". Prema informacijama kojima raspolaže Bild, Guardiola se na božićnom obiteljskom odmoru susreo s bivšim suradnicima iz Barcelone, a sadašnjim čelnicima Manchester Cityja, izvršnim direktorom Ferranom Sorianom te sportskim direktorom Txikijem Begiristainom.

To su novinari njemačkog dnevnika protumačili kao jasnu potvrdu glasina da je sadašnji trener Bayerna pristao na senzacionalne financijske uvjete iz ponuđenog trogodišnjeg ugovora s 'građanima'.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider