Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasjenio Stallonea

Penal o kojem priča cijela Engleska: Pravio se mangup, sad mu se svi smiju

Kevin Mirallas mogao bi biti proglašen za tragičara sezone nakon promašenog 11-erca protiv West Bromwich Albiona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna Engleska bruji o nevjerojatnom potezu belgijskog nogometaša Kevina Mirallasa koji je koštao pobjede njegov Everton. U 44. minuti Lescott je igrao rukom i tvrdi bedem Tonyja Pulisa konačno je trebao biti probijen, makar s 11 metara.

Loptu je uzeo Mirallas i nije je htio dati Leightonu Bainesu koji izvodi najstrože kazne. Suigrači su pokušali intervenirati, naročito Steven Naismith, no Belgijac je bio uporan, a Baines ga je laganim šamarom po licu mogao samo motivirati. I onda šamar za cijeli stadion - Mirallas je promašio pogodivši tek vanjski dio desne stative Fostera. Na kraju se ispostavilo kako je to mogao biti gol za tri boda, jer je završilo 'nulom'.

Uspio je Mirallas zasjeniti i velikog Sylvestera Stallonea koji je pozdravio navijače Evertona preko velikog ekrana. Ne samo da je Stallone simpatizer kluba iz Liverpoola već su se tijekom poluvremena snimali kadrovi za novi nastavak 'Rocky' serijala. I to nekoliko minuta nakon 'onog' penala…

Mirallas se nakon toga nije vratio na teren, jer su očito svi još bili vrući u svlačionici. Službenoj verziji Roberta Martineza kako je Mirallas zbog ozljede ostao u svlačionici ne vjeruje ama baš nitko. No, očito je ulizivanje Belgijcu da potpiše novi ugovor otišlo predaleko, inače bi ga Martinez valjda s klupe reakcijom uspio natjerati da preda loptu Bainesu.

''Neoprostivo i skandalozno'', tim je riječima cijelu ovu scenu opisao komentator Sky Sportsa i legenda Man Uniteda Gary Neville.

Svojim je izjavama Mirallas nagovještavao da želi u ambiciozniji klub, sad mu se svi smiju. Možda je ovaj promašaj bio raskršće na kojem će on otići u jednom smjeru, a Everton u drugom. Osramotio je sebe i menadžera koji mu vjeruje, a suigračima se ovo nimalo nije svidjelo. Everton je u donjem dijelu ljestvice i ovi su im bodovi bili prijeko potrebni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider