Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brani Rooneyja

Legenda Uniteda popljuvala van Gaala: 'Ovo nije Manchester!'

Legendarni veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes (40) oštro je kritizirao Louisa van Gaala zbog defanzivnog stila Crvenih vragova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo nije Manchester United kojeg ja poznajem. Ne sviđa mi se stil igre koji forsira sadašnji menadžer Van Gaal. Igramo previše defanzivno. United igra bez rizika i kreativnosti i to nije nogomet kojem se radujem", kazao je Paul Scholes koji je cijelu igračku karijeru proveo na Old Traffordu.

Scholes smatra kako je Van Gaal kvalitetan stručnjak, ali samo kada je u pitanju obrambena formacija.

"On je briljantan stručnjak kada se radi o obrani, ali nogomet se igra kako bi se postigli golovi. Razočaran sam igrom koju prikazuje moj bivši klub."

Scholes se osvrnuo i na sve češće kritike na račun Waynea Rooneyja.

"S ovakvom igrom niti jedan napadač na svijetu ne bi bio dobar. Pratio sam Waynea u derbiju protiv Manchester Cityja i bio sam oduševljen njegovim kretanjima i otvaranjima. No, kako će zabiti gol kada nije dobio niti jednu loptu. Vjerojatno je od muke želio počupati svoju kosu. S ovakvom igrom niti majstori kao što su Ruud van Nistelrooy, Teddy Sheringham i Andy Cole ne bi zabijali", poručio je Scholes.

Scholes je u dresu Uniteda odigrao 718 utakmica postigavši 155 golova. Na Old Traffordu je osvojio ukupno 25 trofeja, pri čemu 11 naslova engleskog prvaka i dvije Lige prvaka. Trenutačno je s bivšim suigračima iz Uniteda Garyjem i Philom Nevilleom, Nickyjem Buttom i Ryanom Giggsom suvlasnik kluba Salford Cityja koji se natječe u sedmom rangu engleskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider