Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji igrač mjeseca

Red Bull Salzburg ima novo čudo od napadača: Nije Haaland, ali je jako ubojit

Austrijski prvak ove je sezone oduševio mnoge ljubitelje nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svom premijernom nastupu u Ligi prvaka austrijski prvak Red Bull Salzburg nije uspio u posljednjem kolu iznenaditi Liverpool i plasirati se u osminu finala, ali je ipak u skupini E ostavio jako dobar dojam.

Osvojili su sedam bodova i svojim napadačkim nogometom postigli čak 16 golova, pri čemu je u prvi plan iskočio sjajni Erling Haaland. On je autor osam Red Bullovih zgoditaka i svojim je igrama privukao interes većih i bogatijih klubova.

No osim 19-godišnjeg Norvežanina, Red Bull Salzburg još zanimljivih mladih igrača. Jedan je od njih Patson Daka, napadač iz Zambije koji je prije tri godine iz svoje domovine stigao u filijalu RBS-a, drugoligaša Liefering.

Daka, koji je nedavno navršio 21 godinu, ove je sezone pokazao zašto je zapravo doveden. Igrački je eksplodirao, zabio je 16 golova u 25 nastupa, a ima i šest asistencija.

Igrao 143 minute, a proglašen igračem mjeseca

U odlučujućem dvoboju u Ligi prvaka protiv Liverpoola ušao je tek u 68. minuti, kad su Austrijancima već potonule lađe glede prolaza.

Dan poslije te utakmice Daka je dobio svojevrsnu utješnu nagradu - proglašen je za najboljeg igrača austrijske Bundeslige u mjesecu studenom. Iako je na terenu proveo samo 143 minute, ostvario je učinak od tri gola i dvije asistencije. U prijevodu, svakih 29 minuta bio je zaslužan za pogodak Red Bull Salzburga.

Trenutno Daka dijeli treće mjesto na ljestvici strijelaca, postigao ih je 13, koliko ima i Christoph Monschein iz Austrije Beč. Ako se ustali u početnoj postavi, tko zna, možda se uspije umiješati u utrku za prvog golgetera tamošnjeg prvenstva...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider