Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Imate sjajnu bazu'

Legenda Francuske: Modrić i Rakitić su sjajni, ali netko im mora čuvati leđa!

Bivši francuski reprezentativac i voditelj omladinskog pogona Manchester Citya Patrick Vieira boravio je u Istri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za sjeverozapadni dio istarskog polutotoka zadnjih dana s pravom se može reći da je centar vrhunskog sporta. Dok su u Umagu u tijeku zadnje pripreme za otvaranje jubilarnog 25. ATP Vegeta Croatia opena, u obližnjem Novigradu treniraju najbolja tenisačica svijeta Serena Williams i nogometna akademija jakog Manchester Citya pod vodstvom Patricka Vieire.

Naime, prošle godine je legendarni francuski nogometaš i voditelj omladinskog pogona Manchester Citya Patrick Vieira boravio je u Istri, a nakon što je dojam bio više nego dobar, u Cityju su odlučili i ove sezone dio priprema odraditi na sportskim terenima novigradske Lagune.

"Mi imamo stvarno mnogo izbora, destinacija gdje možemo otići na desetodnevne pripreme, ali smo već drugu godinu zaredom odabrali Novigrad jer ovdje imamo sve što nam treba", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Novigradu voditelj Cityjeve akademije Mark Allen dodavši kako su uvjeti za trening odlični, da momčad ima na raspolaganju dva kvalitetna travnata terena i teretanu u sklopu hotela.

Komentirajući netom završeno Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Vieira je rekao kako bi prvenstvo ocijenio vrlo dobrima a "broj postignutih pogodaka dovoljno govori o tome". Francuz na dugogodišnjem radu u Engleskoj komentirao je i nastupe Francuske i Engleske istaknuvši da kade se govori o francuskoj reprezentaciji onda treba imati u vidu ono što se dogodilo u Južnoafričkoj Republici pred četiri godine.

"Ovo je bio napredak, u svakom slučaju. Promijenio se imidž francuskog nogometa, ali nismo mogli dalje od četvrtfinala, za nešto više treba iskustva, radi se o mladoj selekciji. Ali, kao što rekoh, korak naprijed sasvim sigurno, pohvale Deschampsu", poručio je Vieira dok je nastup Engleske ocijenio razočaravajućim.

Za hrvasku reprezentaciju Vieira je kazao kako je odigrala sasvim solidno, no smatra kako "vatreni imaju fantastičnu bazu koju samo treba nadograditi", nahvalivši pritom Modrića, Rakitića i Kovačića i dodavši kako im netko ipak mora čuvati leđa.

Vieira, bivši veznjak Milana, Juventusa, Arsenala, Intera i Manchester Cityja s ekipom mladih nada u Novigradu ostaje do 23. srpnja. Za 19. srpnja dogovorena je utakmica protiv selekcije Istre, potom slovenske Gorice, a tri dana kasnije suparnici su im srbijanski Čukarički, te HNK Rijeka. (Hina/I.M.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider