Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
plakali pet minuta

Ovako je izgledala 'beogradska tragedija': Suze, nevjerica i vrijeđanje

Scene iz Beograda nakon utakmice Partizana podsjetile su nas na onu nikad prežaljenu nogometnu tragediju iz Beča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvati nogometnu 2008. nikad neće zaboraviti. Dok smo već počeli slaviti i drugo polufinale velikog nogometnog natjecanja u samo 10 godina, Semih Senturk je pogodio Roberta Kovača u leđa i prevario Pletikosu u 122. minuti četvrtfinala Eura. Bio je to šok od kojeg su se hrvatski navijači oporavljali godinama.

U četvrtak navečer u Humskoj nije bio ni približno takav ulog, ali su plač Partizanovih igrača i nevjerica na njihovim licama bili mali podsjetnik na Beč. Ponovimo, Partizan je ostao bez proljeća u Europi u posljednjim minutama zadnje utakmice skupine Europske lige. Trebao im je bod protiv njemačkog Augsburga (ili minimalan poraz), čak su i poveli, a Nijemcima je trebala pobjeda od dva razlike do koje su došli trećim pogotkom (3:1) u 89. minuti.

Nakon 11 godina čekanja proljeće u Europi već je bilo pomalo i proslavljeno, tko bi vjerovao da će Augsburg uspjeti. Zato su nogometaši Partizana nakon posljednjeg sučevog zvižduka popadali po podu, mnogi briznuvši u plač. Kapetan Babović nakon pet minuta je odlučio podići kolege i poslati ih na postrojavanje pred južnu tribinu s Grobarima.

Možda su se nadali podršci, a dobili su predavanje putem mikrofona jednog od vođa koji je potom poveo vrijeđanje. Nogometaši su morali stajati i trpjeti, ovo nije bila noć kada zajedno s navijačima pjevaju i slave ispod južne tribine stadiona Partizana.

Vođe Grobara tražile su i putem mikrofona na svojoj tribini i da uprava kluba podnese ostavku. Iste večeri ovi su to i učinili nakon bliskog susreta s grupom agresivnih navijača u prostorijama kluba. Iz Partizana odlazi predsjednik Zoran Popović, a s njim potpredsjednici Milorad Vučelić, Vojislav Nedić i članovi uprave izabrane tek prije godinu dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider