Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav ludi rasplet...

Partizan na nevjerojatan način ispao iz Europske lige: Dramatičan kraj u Haagu!

Beograđani su imali sve, prednost od dva gola i igrača više, ali nisu uspjeli uzeti sva tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Partizana oprostili su se od natjecanja u Europskoj ligi nakon što su remizirali 2:2 u gostima kod AZ Alkmaara u susretu koji se igrao u Den Haagu.

Partizanu je trebala pobjeda kako bi ostao u igri i imao realne šanse za prolaz u posljednjem kolu kada će biti domaćin već otpisanoj Astani.

Do 88. minute stvari su za srpskog predstavnika izgledale idilično, jer imali su dva pogotka prednosti (strijelci u prvom dijelu su bili Takuma Asano i Seydouba Soumah), a Nizozemci su u 84. ostali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Myron Boadu.

I onda, u trenucima dok su imali i rezultatsku i brojčanu prednost, obrani Partizana u dva je navrata popustila koncentracija. Primili su prvi pogodak u 88. minuti, a drugi u drugoj minuti sudačke nadoknade, za veliko slavlje domaćina koji su ovim rezultatom pobjegli Partizanu na nedostižna četiri boda uoči posljednjih 90 minuta.

gol expired Manchester United u šarenom sastavu izgubio u - Kazahstanu divider

Nogometaši Wolfsburga osigurali su kolo prije kraja plasman šesnaestinu finala Europske lige nakon što su na gostovanju pobijedili Oleksandriju 1:0. Plasman u drugi krug izborili su i Braga, Gent, te Wolverhampton.

Wolfsburg prošao bez Brekala

Pobjedu njemačkom sastavu donio je Weghorst golom u u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom iz kaznenog udarca. Josip Brekalo nije nastupio za goste.

U drugom susretu iz skupine I St Etienne i Gent su odigrali bez golova, što je bilo dovoljno gostima za prolaz. Gent vodi na ljestvici s devet bodova, Wolfsburg ima osam, St Etienne četiri, a Oleksandrija tri.

U skupini G odigrane su dvije sjajne utakmice nakon kojih ništa nije razriješeno i još uvijek sve četiri ekipe mogu dalje.

Asistencija Barišića u remiju Rangersa

Feyenoord i Rangers su odigrali 2:2, dok je Porto na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 2:1.

Feyenoord je poveo pred svojim navijačima, Rangers je potom okrenuo rezultat, da bi domaćin izjednačio.

Feyenoord je stigao od prednosti u 33. minuti preko Toornstre, no rezultat je početkom nastavka okrenuo Morelos s dva gola (53, 65). Kod drugog pogotka kolumbijskom napadaču je asistirao hrvatski reprezentativac Borna Barišić. Ipak, Sinisterra je u 68. izjednačio na 2:2. Barišić je odigrao cijeli susret, dok Nikola Katić nije nastupio za Rangers.

U drugom susretu Porto je na gostovanju pobijedio Young Boyse sa 2:1. Švicarci su poveli u šestoj minuti golom Fassnachta, no Aboubakar je s dva pogotka (76, 79) donio pobjedu gostima. U posljednjim trenucima susreta Fassnacht je mogao izjednačiti, ali je pogodio okvir gola.

Na ljestvici vodi Rangers s osam bodova, Porto i Young Boysi imaju po sedam bodova, a Feyenoord je četvrti s pet bodova.

Remiji u skupini H

U skupina H CSKA i Ludogorec su odigrali 1:1, a bez pobjednika je završio i susret između Ferencvarosa i Espanyola (2:2).

Keseru je zabio za vodstvo Ludogoreca, a 10 minuta kasnije izjednačio je Čalov. Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za CSKA, dok Zvonimir Šarlija nije ulazio.

Espanyol je osigurao prolaz, dok će se za drugu kartu boriti Ludogorec (6) i Ferencvaros (5). CSKA je ostao bez izgleda.

U skupini K dalje idu Braga i Wolverhampton koji su u međusobnom susretu odigrali 3:3, dok je Bešiktaš upisao prvu pobjedu protiv Slovan Bratislava sa 2:1. Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za Bešiktaš, dok je Marin Ljubičić kod gostiju ušao u igru u 83. minuti.

 

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider