Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treće oduzimanje bodova

Posrnuli talijanski div ponovno kažnjen

Posrnuli talijanski nogometni prvoligaš Parma kažnjen je oduzimanjem nova četiri boda zbog kršenja financijskih propisa, što je već treća takva kazna 'fenjerašu Serie A ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Parmi je do sada oduzeto ukupno sedam bodova pa je sada ostala na svega 12 osvojenih bodova u 30 kola i drži uvjerljivo začelje na ljestvici. Posljednju kaznu Parma je dobila jer nije isplatila plaće zaposlenicima od srpnja do prosinca prošle godine.

Parma je u ožujku proglasila stečaj zbog duga od 100 milijuna eura. Klub je potom dobio stečajnog upravitelja koji bi do kraja sezone trebao pronaći novog vlasnika. Ako u tome ne uspije Parma seli u četvrtu ligu.

Početkom ožujka Udruga talijanskih prvoligaša (Lega Calcio) odlučila je posuditi Parmi pet milijuna eura kako bi izgurala sezonu do kraja.

Parma u svojoj povijesti nikada nije bila talijanski prvak, no dva puta osvojila je Kup UEFA-e (1995, 1999), a jednom Kupu kupova (1993). Osvojila je i europski Superkup (1993), a tri puta bila je i pobjednik talijanskog Kupa (1992, 1999, 2002).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider