Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kaos tri dana uoči starta

Prijete bojkotom: Grčki rivali se udružili protiv povlaštenog Olympiakosa!

Grčko nogometno prvenstvo 2016./2017. počinje ove subote. Ili bolje rečeno, trebalo bi početi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početak grčkog nogometnog prvenstva je upitan jer su se tri velika rivala - Panathinaikos, PAOK i AEK - udružili kako bi promijenili odnose u grčkom nogometu i prekinuli privilegiranost koju ima Olympiakos.

O čemu se točno radi? Olympiakos je s trenutno šest uzastopnih i ukupno 18 naslova prvaka u posljednjih 20 godina apsolutni vladar u Grčkoj, a najzaslužniji za takvu dominaciju je vlasnik i predsjednik kluba Evangelos Marinakis koji je šerif grčkog nogometa.

Marinakis je kontroverzni poduzetnik, čovjek protiv kojeg se vode brojne istrage i koji je u nekoliko navrata završio u pritvoru. Dovodilo ga se u vezu s raznim sumnjivim radnjama, među kojima je i namještanje utakmica.

Borba za viši cilj po strani ostavila veliko rivalstvo

Polako, ali sigurno Marinakis je od svog dolaska napravio od Olympiakosa klub koji je povlašten kod sudaca. Vrlo često u situacijama kad im ne ide mogu računati na sudački vjetar u leđa, dok suci nerijetko griješe na štetu njihov konkurenata u borbi za naslov prvaka.

Kako bi se s time prestalo, prvi konkretni korak napravio je Panathinaikos, a priključili su mu se PAOK i AEK.

"Mi nećemo sudjelovati u prvenstvu koje je uvelike izmanipulirano. Pisali smo U o načinu na koji su suci delegirani za utakmice. Kriminalne organizacije vode ligu i one su uništile naš nogomet i ideju o poštenom natjecanju", objavio je u svom priopćenju Panathinaikos.

Vidjet ćemo kako će se stvari rasplesti i kako će reagirati Grčki nogometni savez. Od pobunjenog trojca prvi bi u akciju trebao AEK koji je u prvom kolu domaćin Panaitolikosu (subota, 20:30h).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider