Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Paljba po Ćiri: Zagorčavaju mi život, ne znam ostajem li

Nakon neuspjeha s BiH u dodatnim kvalifikacijama bosanski mediji počeli su kopati po Ćirinoj plaći, zaradi od ugovora, menadžerskim interesima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučerašnja emisija BHT televizije '60 minuta' dotaknula se Ćirine zarade i interesa u vođenju BiH reprezentacije. Tako je novinar u prilogu istaknuo kako je Ćiro uzeo 70 posto novca od sponzora BiH reprezentacije, da se ne zna kolika mu je plaća, te da je njegov sin menadžer nekim reprezentativcima. Ćiro je nakon emisije bio izrazito ljut.

'Ta emisija je smiješna! A onaj novinar koji je radio priču dva puta je na trošak Saveza i moju inicijativu besplatno putovao s nama na utakmice. Svi su mi govorili da ga ne vodim, ali ja sam rekao: 'neka ide’, kazao je Ćiro za Sportske novosti.

Od vođenja BiH reprezentacije, ističe Ćiro, i nije imao neke materijalne koristi.

'Znate li kolika je moja plaća? Evo, prvi put kažem, iznosi 5000 eura mjesečno! Kad sam došao za izbornika rekli su da nemaju novaca, pa sam dobi plaću istu kao Kodro. A ja imam više titula nego on godina.'

Krenuo sam u posao s velikim entuzijazmom, a neki mi sad zagorčavaju život. Trebam dobro razmisliti hoću li i dalje voditi BiH reprezentaciju.

Prema ugovoru sa Savezom Ćiro je dobivao 70 posto iznosa od sponzora koje bi doveo, novinar BHT televizije istaknuo je kako se ne zna broj tih sponzorskih ugovora.

'Nisam želio nikakve sponzore, ali oni su inzistirali. Pa sam uzeo za sponzora naš Konzum. Da, dobio sam 70 posto, ali od 20 tisuća eura, pa onda izračunajte koliko je to.'

>> 'Namještanje se u BiH smatra sasvim normalnim'

U emisiji je spomenuta i sumnja da je Ćirin sin Miroslav menadžer nekim igračima reprezentacije.

'Kunem se na svoju djecu da to nije istina! Miro nije menandžer niti jednom reprezentativcu BIH! To je čisto podmetanje.'

Blažević je prokomentirao i odluku suda BiH koji je glavnog tajnika Muniba Ušanovića i tajnika za financije i marketing Miodraga Kurešu osudio na pet godina zatvora zbog zlouporabe položaja, utaje poreza i nezakonitog pribavljnaja imovinske koristi.

'To je apsurd, neodrživa odluka. Ta odluka past će na drugostupanjskom suđenju. '

Za neke je sumnjiv i 'slučaj' Misimović koji nije igrao za BIH protiv Portugala zbog ozljede, a tri dana kasnije utakmicu Bundeslige.

'Liječnik reprezentacije mi je rekao kako je izmanipuliran.'

Nakon početne euforije i prilike da BiH odvede na Svjetsko prvenstvo, Ćiro se eto našao s druge strane medalje. Ostaje pitanje hoće li i u sljedećem ciklusu voditi BiH reprezentaciju.

'Krenuo sam u posao s velikim entuzijazmom, a neki mi sad zagorčavaju život. Treba dobro razmisliti.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider