Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Nakon ovog nema natrag

Pale su teške riječi: Gradonačelnik optužio mafiju za odgodu okršaja River - Boca!

Još uvijek se ne zna kad će se odigrati dvoboj River Plate - Boca Juniors.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok nogometni svijet iščekuje novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala Copa Libertadores između River Platea i Boce Juniors, argentinska javnost pokušava dokučiti što je dovelo do dvostruke odgode spektakularnog revanša.

Trebalo se igrati u subotu s početkom u 21:00 po našem vremenu, ali su navijači Rivera napali su autobus s igračima Boce, intervenirala je i policija sa suzavcem, a nekoliko igrača Boce završilo je u bolnici. Logična odluka bila je da se utakmica odgodi za nedjelju, ali sutradan je iz Boce stigao zahtjev za novom odgodom uz obraloženje da nakon svega što se dogodilo nisu psihički spremni za igru i da ne postoje jednaki uvjeti za sve.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) se s tim složila, napomenuvši kako će nakon sastanka s predsjednicima klubova obznaniti kad će se odigrati veliki revanš.

"Barra Brava je mafija"

U međuvremenu, oglasio se i gradonačelnik Buenos Airesa Horacio Rodriguez Larreta i iznio teške optužbe na račun huligana koji su sudjelovali u napadu na autobus s igračima Boce.

"Temeljni problem je Barra Brava, ta Riverova navijačka navijačka skupina, oni su produžena ruka mafije u argentinskom nogometu. Preko njih je mafija upletena u nogometne strukture u Argentini već 50 godina", poručio je gradonačelnik Buenos Airesa, nastavivši:

"Dan prije utakmice je Barra Brava uhvaćena u pronevjeri 300 ulaznica, ukupno teškoj 10 milijuna pesosa (oko 1.700.000 kuna nap.a.). Nakon što su im ulaznice poništene, kad su shvatili da njih 300 neće moći prisustvovati utakmici, napali su autobus s igračima Boce i prouzročili sav onaj kaos.

U Argentini je javna tajna da dio navijača svoju strast prema Riveru itekako dobro naplaćuje, preprodajom ulaznica na "crnom" tržištu. Sad ih je policija uhvatila, a CONMEBOL je poručio kako će im stati na kraj i inzistirati na tome da se otkrije kako su te ulaznice uopće došle do navijača Rivera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider