Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi na vidiku

Zaiskrilo na Camp Nouu: Barca dovodi veliko pojačanje, promjene u udarnoj postavi

Čini se da Paco Alcacer prelazi u Barcelonu, dok Digne izbacuje Albu iz prve momčadi katalonskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je blizu realizacije još jednog transfera, piše El Mundo Deportivo.
Nakon duge potrage, čini se da je Barcelona pronašla igrača koji će pojačati konkurenciju u napadu. Riječ je o sjajnom 22-godišnjem napadaču Valencije Pacu Alcaceru, španjolskom reprezentativcu koji navodno žarko želi prijeći na Camp Nou, iako ga tamo čeka uloga tek četvrtog napadača. Lionel Messi, Neymar i Luis Suarez praktički su nedodirljivi, tako da bi Alcacer trebao biti njihova prva zamjena.

Navodno su Barcelona i Valencia vrlo blizu dogovora, odšteta bi se trebala kretati oko 30 milijuna eura. Vlasnik Valencije Peter Lim i predsjednik kluba Layhoon Chan jučer su bili u Barceloni, gdje su s predsjednikom katalonskog kluba Josepom Mariom Bartomeuom dogovarali uvjete transfera. Prema svemu sudeći glavnina pregovara je završena, ostalo je da se riješe tek neki detalji. Lako je moguće da u suprotnom smjeru odu Munir El Haddadi ili Sergi Samper.

Kako god, nastavak je to dobre poslovne suradnje Valencije i Barcelone. Katalonci su u posljednjih šest godina doveli čak četiri igrača iz Valencije, a u cijeloj povijesti njih 11. Prije nekoliko tjedna Barcelona je upravo iz Valencije dovela najskuplje ovosezonsko pojačanje, portugalskog veznjaka Andrea Gomesa. Osim Portugalca Barcelona je ovog ljeta dovela još tri nova igrača: Samuela Umtitija, Denisa Suareza i Lucasa Dignea.

Digne izbacuje Albu iz prve momčadi Barcelone?

Posljednji od nabrojanih opasno je zabrinuo jednu od zvijezda katalonske momčadi. Dolaskom francuskog braniča, Jordi Alba osjetio se ugroženim. Navodno je već zaiskrilo u svlačionici Barcelone. Alba je već lagano nervozan, jer osjeća da mu Digne preotima mjesto u prvoj momčadi, pišu španjolski mediji.

Luis Enrique je na pripremama forsirao Francuza, koji je igrao protiv Liverpoola, a da bi moglo doći do promjene na lijevoj bočnoj strani sugerira i utakmica protiv Sampdorije na Trofeju Joan Gamper. Ako ne računamo Neymara, Alba je jedini igrač iz udarne postave od prošle sezone koji je ostao po strani na toj utakmici, što je prilično simptomatično. Tek nakon utakmice pojavila se informacija da je je imao želučanih problema, pa potom da ima problema s aduktorom, no ostaje pitanje što je prava istina.

Još jedan detalj mogao se zamijetiti na utakmici sa Sampdorijom – čini se da je Enrique prelomio i što se tiče buduće pozicije Arde Turana. Umjesto klasičnog veznog, Turčin bi mogao postati krilo. Vrlo dobro je odigrao protiv Sampdorije i očekuje se da će protiv Seville u španjolskom Superkupu zaigrati na mjestu Neymara.

Vidjet ćemo hoće li Alaba biti u sastavu, ako ga Enrique opet gurne u stranu, moglo bi doći do prvih većih problema na Camp Nouu. Jer, sasvim je sigurno da Alba to neće samo tako progutati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider