Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
I Luis Suarez

Ovo su Barcini ovosezonski transferi: Jesu li dobro tržili?

Svjetsko prvenstvo približilo se kraju, a glavne nogometne vijesti sada preuzimaju transferi.

Kao i svakog ljeta, nogometni transferi su vrlo zanimljivo štivo za navijače. Posebno ako ste navijač nekog velikog kluba. Navijači Barcelone se nadaju kako će ove sezone ponovno osvajati trofeje, a za to im treba promjena u momčadi.

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O NOGOMETNIM TRANSFERIMA

Stigao je novi trener Luis Enrique koji je već vodio B momčad. On bi trebao donijeti neke nove vjetrove, ali opet u okvirima Barcine filozofije.

Barcelona je dosad napravila 15 promjena. Zasad je otišlo osam igrača. Puyol se oprostio, vratari Pinto i Valdes su slobodni igrači, Cuenca je otišao besplatno u Deportivo, a Denis Suarez je posuđen Sevilli. Na trojici nogometaša Barcelona je zaradila – Alexis Sanchez je prodan u Arsenal za čak 42,5 milijuna eura, Cesc Fabregas Chelseaju za 33 milijuna, a Jonathan Dos Santos Villarealu za 1,5 eura.

Skuplja se novac za 'pokrivanje' Suareza

Zasad je u klub stiglo sedam nogometaša. Masip je promoviran iz B momčadi, Deulofeu je vraćen s posudbe iz Evertona, Rafinha iz Celte, a Krkić iz Ajaxa. Najveće pojačanje zasad je Ivan Rakitić koji je kupljen službeno za 18 milijuna eura. Barca se jako pojačala na vratarskim pozicijama – stigli su Marc-Andre ter Stegen iz Borussije (M) i Claudio Bravo iz Sociedada za po 18 milijuna.

Kad se sve zbroji i oduzme, Barcelona je zasad u plusu 35 milijuna eura. No, pred njima je još puno posla. Žele prodati Danija Alvesa, Alexa Songa, Javiera Mascherana pa možda i Pedra. Treba se skupiti novac za stopere poput Marquinhosa iz PSG-a, ali i za mega transfer Luisa Suareza (81 milijuna eura) koji je realiziran tijekom petka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider