Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a pogledajte što radi

Ovo je sramotno: Costa tri godine nije dobio crveni karton!

Brazilski nogometaš sa španjolskom putovnicom Diego Costa poznat je po svom prgavom i kontroveznom ponašanju za vrijeme utakmica...

Posljednji Costin incident dogodio se minulog vikenda kada se sukobio s Gabrielom Paulistom, braničem Arsenala. Costa je uspio isprovocirati mladog Brazilca i natjerati ga da zaradi crveni karton, dok je sam dobio tek žuti, iako je tri puta u lice udario Laurenta Koscielnyja, odgurnuo ga prsima, za vrat primio Gabriela i snažno ga dlanom 'potapšao' po prsima.

To je samo jedna u nizu prljavština koje je Costa napravio u posljednjih nekoliko sezona, pa stoga zvuči čudesno, nevjerojatno, nestvarno da čovjek od 6. prosinca 2012. godine nije dobio nijedan jedini crveni karton! Pogledajte sve Costine incidente u posljednjih nekoliko sezona, a potom i razlog zbog kojeg je dobio taj jedini crveni karton unazad gotovo tri godine!

Costa je spomenutog datuma dobio crveni karton u prvoj minuti sudačke nadoknade utakmice Europa lige protiv Viktorije iz Plzena. Zaradio ga je zbog minimalnog udaranja glavom suparničkog igrača, a dodijelio mu ga je 'ledeni' islandski sudac Kristinn Jakobsson.

Zbog kojeg se razloga Costa i dan danas izvlači kod sudaca? Zar im nije jasno o kako se prljavom igraču radi, koji do maksimalnih granica koristi sve moguće trikove kako bi naštetio suparničkim nogometašima, ili ima neku neobjašnjivu protekciju kod njih?

U svakom slučaju, Costa bi trebao naknadno zaraditi minimalno tri utakmice suspenzije zbog svih udaraca i naguravanja za vrijeme susreta protiv Arsenala. Naime, Engleski savez (FA) pokrenuo je postupak protiv napadača Chelseaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider