Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Popis za novu sezonu

Ovo je Realova lista otpisanih: Odlazi Messijeva noćna mora i ljubimac navijača?

Trener Real Madrida Rafael Benitez sastavio je svoju "crnu listu"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Kad se vratimo u Madrid, odlučit ćemo“, poručio je Benitez prije odlaska na turneju u Australiju i Kinu. „Kraljevi“ su se u subotu vratili u prijestolnicu pa se pretpostavlja da bi Benitez tijekom sljedećeg tjedna mogao objaviti popis igrača koji ostaju odnosno otpadaju.

Modrić dokazao da je ozljeda stvar prošlosti: 'Hrvat ključan i kod Beniteza'

Neki španjolski mediji tvrde da je Benitez već sastavio „crnu listu“ i da zna tko će otpasti. U rosteru trenutačno ima 27 igrača, petorica će morati potražiti utočište u drugim sredinama. Pretpostavlja se da će Martin Odegaard, Marco Asensio i Lucas Silva na posudbu. Za Odegaarda se još traži momčad u Primeri, dok bi Asensio nakon Mallorce mogao na posudbu u Espanyol, no to još nije sigurno. Brazilac Lucas Silva mogao bi i u neku drugu ligu.

Fabio Contreao gotovo sigurno definitivno odlazi, no još uvijek se ne zna gdje. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza tako da ima još dosta vremena. Asiera Illarramendija Real je skupo platio i ne želi ga se samo tako riješiti, no čini se da nema izglednu budućnost pod Benitezom, koji kao ni njegov prethodnik Carlo Ancelotti nije baš oduševljen Baskom.

Real bi ga rado dobro prodao uz mogućnost kasnijeg otkupa, ali tko će za njega ponuditi barem približnu svotu onoj za koju ga je kupio? Riječ je o 35 milijuna eura. Navodno je Porto zainteresiran, ali ne nudi ni približno koliko Real traži.

Denis Čerišev svidio se Benitezu, no ne može mu obećati značajnu minutažu, a Rus nasušno treba minute i prostor za napredovanje. Čerišev bi mogao tražiti da ga Real proda, Liverpool je navodno jako zainteresiran.

Nije jasno ni tko će od vratara otići ako David de Gea ipak stigne na Santiago Bernabeu. Benitez je izrazio zadovoljstvo i s Keylorom Navasom i s Kikom Casillom. Teško je reći koga bi se riješio, ali čini se da bi to mogao biti Kostarikanac.

Upitna je sudbina i Pepea kojem ugovor istječe u ljeto 2016., a još uvijek nije potpisao produžetak suradnje. S obzirom da se na pripremama iskristalizirao zadnji red i sačinjavat će ga Danilo, Varane, Ramos i Marcelo, dok će Pepe biti tek u „drugoj postavi“ zajedno s Carvajalom, Nachom i Arbelom, možda se odluči za odlazak.

Prekaljni brazilsko-portugalski borac u Realu je od 2007., došao je iz Porta za 30 milijuna eura, smatra ga se jednim od senatora trenutačne momčadi. Zbog svoje požrtvovanosti i beskompromisnog stila igre, posebice u susretima s Barcelonom i duelima s Lionelom Messijem, postao je ljubimac navijača Reala. Ako Pepe ne produži ugovor, logično je da ga Real proda, spekuliraju španjolski mediji.

Stvari bi se mogle dodatno zakomplicirati ako na Bernabeu aterira poneko pojačanje. U tom slučaju „lista otpisanih“ bi se sasvim sigurno proširila.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider