Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretno!

Ovo je popis mladih hrvatskih nogometaša za Svjetsko prvenstvo u Čileu

Izbornik hrvatske U-17 nogometne reprezentacije Dario Bašić objavio je konačnu listu putnika na Svjetsko prvenstvo u ovom uzrastu koje će se od 17. listopada do 8. studenog održati u Čileu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi "vatreni" su nastup u Čileu izborili na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, gdje su ispali u četvrtfinalu od Belgije, a potom u doigravanju za odlazak na SP pobijedili Italiju. U Čileu će igrati u skupini A protiv domaćina (17.10.), SAD-a (20.10.) i Nigerije (23.10.). Hrvatska na put kreće u petak, a prije početka prvenstva odradit će prijateljsku utakmicu protiv Meksika 12. listopada.

"Spremni smo za izazov. Tijekom priprema smo odradili sve zacrtano. Puno smo radili na obrani i na organizaciji napada. Raduje me što su napadači u dobroj formi," naglasio je izbornik Dario Bašić.

Hrvatska je protiv Nigerije igrala nedavno na Suwon kupu u Južnoj Koreji pobijedivši 3-2, no od SAD je prošle godine dva puta minimalno izgubila.

"Nigerijci su odlična momčad, fizički su dobro pripremljeni, a protiv Amerikanaca smo dva puta minimalno izgubili. Radujem me što ćemo otvoriti SP protiv domaćina. To će za dečke biti praznik nogometa. Očekuje se 47,000 gledatelja. Mogu igrati bez pritiska, ali uz odgovoran pristup," poručio je Bašić.

Jedna od glavnih uzdanica hrvatske vrste u Čileu bit će mladi krilni napadač Dinama Josip Brekalo.

"Atmosfera u ekipi je sjajna. Dugo igramo zajedno, jer je većina igrača iz Dinama. Nigerija je fizički sjajna momčad, ali mi smo pametniji. Vjerujem kako možemo pobijediti i SAD i Čile," kazao je Brekalo koji je na turniru u Koreji zabio dva gola Nigerijcima.

"Valjda je ostalo nešto municije i za Svjetsko prvenstvo," dodao je Brekalo.

Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu u Čileu predstavljati:

Adrian Šemper (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Matej Hudećek (Dinamo), Branimir Kalaica (Dinamo), Vinko Soldo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Marko Đira (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Luka Pasariček (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Neven Đurasek (Dinamo), Marin Šverko (Karlsruhe), Borna Sosa (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Josip Brekalo (Dinamo), Dino Halilović (Udinese), Marin Karamarko (Hajduk, posudba OSK Otok), Karlo Igor Majić (Dinamo), Bruno Šutalo (Hajduk) i Ivan Delić (Hajduk).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider