Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema više guardiole...

Ovih će 8 promjena Ancelotti odmah napraviti u Bayernu

Nova sezona je pred Bayernom koji nastavlja s novim trenerom – Carlom Ancelottijem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tri godine pod vodstvom Pepa Guardiole, Bayern će u nove pobjede povesti Talijan Carlo Ancelotti. Bavarci su pod Guardiolom pomeli konkurenciju u Bundesligi u sve tri sezone, ali mu dobar dio nogometne javnosti zamjera što osim tri uzastopna polufinala, koja je gubio od Reala, Barcelone i Atletica, u Ligi prvaka nije ostvario veći uspjeh.

A taj veći uspjeh je osvajanje Lige prvaka, što je teret koji će morati nositi i Ancelotti, trostruki osvajač ovog natjecanja s Milanom i Realom. Jer, ionako Bundesligu svi smatraju nedoraslom Bayernu pa je samo Liga prvaka mjerilo otkako je Jupp Heynckes pokorio Europu prije tri godine.

Za razliku od očekivanja navijača i javnosti, štošta će se u Münchenu promijeniti dolaskom Don Carla. Bild je naveo osam stvari koje će odmah promijeniti novi trener. Po njima je očito sve pod Pepom bilo loše, a s Carlom će biti upravo suprotno.

Odnos s igračima

Prva stvar je odnos s igračima. Guardiola je imao neke ljubimce poput Thiaga Alcantare ili pak kapetana Lahma i vratara Neuera. No, piše Bild, s većinom igrača uopće nije previše komunicirao. Ancelotti je drukčiji tip, 'trener prijatelj' čija su vrata igračima uvijek otvorena.

Taktika

Prvih nekoliko tjedana Ancelotti će snimati momčad, a onda će donijeti konkretan plan. Iako ga vjerujemo već ima, barem neke konture istog. Bit će fleksibilan, kao što je bio na dolasku u Real kada je Ronalda htio staviti u napad. No, to se najvećoj zvijezdi nije svidjelo i popustio je ostavivši ga na krilu. Definitivno neće Lahma staviti u sredinu, piše Bild koji nikad nije bio naklonjen katalonskom stručnjaku

Neuer će opet biti samo vratar

Posljednjih godina Manuel Neuer se prometnuo u najboljeg vratara svijeta, ali i najboljeg zadnjeg igrača. Kod Ancelottija će imati manje zadaće s loptom i neće imati ulogu posljednjeg braniča kao kod Guardiole.

Robben i Ribery

Posljednje sezone nisu bile najljepše za legendarni duo 'Robbery'. Kod Guardiole su imali niz ozljeda zbog čega se on i posvađao s liječničkom službom kluba. Također, ovaj dvojac s njim nije imao prevelik kontakt, a više pažnje trebali bi dobiti od Ancelottija, naročito što će prvi dio sezone Douglas Costa propustiti zbog Olimpijskih igara.

Miran trener

Nema više ni raznih gestikulacija na klupi. Kao ni razularenog slavlja ili puknutih hlača. Ancelotti je jedan od onih trenera koji manje-više mirno sjede ili stoje uz klupu dajući manji broj uputa svojim igračima.

Stručni stožer

S Ancelottijem u bavarsku prijestolnicu stiže i njegov sin te Englez Paul Clement kao njegovi pomoćnici te dva trenera za fizičku spremu. Guardiola je sa sobom u Manchester odveo četvoricu suradnika.

Odnos s medijima

Guardiola je izbjegavao intervjue, a press konferencije je doživljavao kao nužno zlo. Talijan je ipak više otvoren za komunikaciju s medijima i nije toliko čangrizav.

Plan 'Kimmich'

Mladi nogometaš koji s Njemačkom ganja titulu europskog prvaka sigurno više neće glumiti stopera. Ancelotti će ga vratiti u vezni red.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider