Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A smatra se začetnikom

Ovako nešto od Guardiole niste očekivali: Mrzim ju, to je sranje, besmisleno!

Pep Guardiola smatra se začetnikom tiki-take, igre s puno dodavanja, a u svojoj autobiografiju tvrdi da je mrzi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U djelu koje je napisao njegov prijatelj i novinar Marti Perarnau, a koje opisuje njegovu prvi godinu u Münchenu, prepričan je razgovor Pepa s igračima Bayerna.

''Mrzim takvu igru s puno dodavanja samo da se držao posjed, svu tu tiki-taku'', ljutit je bio Guardiola na svoje igrače nakon utakmice protiv Nürnberga pa nastavio:

''To je sranje, sva ta tiki-taka, to je besmisleno. Loptu morate dodavati s nekom svrhom, s ciljem da dođete do protivničkog gola. Nogometna filozofija nije da biste se samo dodavali'', rekao je Guardiola i nastavio:

''Morate posegnuti duboko u svoj DNK. Mrzim 'tiki-taku'. 'Tiki-taka' znači dodavati loptu radi samog dodavanja, bez jasne namjere. Barca nije igrala 'tiki-taku', to je izmišljeno. Ne vjerujte niti riječi o tome. U svakom ekipnom sportu tajna je u tome da dođete na protivničku polovicu napraviti pritisak na jednoj strani terena tako da se protivnik smete i ne može se braniti. Preokupirate jednu stranu, navučete protivnika, kako bi na drugoj ostalo prostora za napad. Zato imamo puno dodavanja, da bi privukli protivnike, namamili ih i onda brzo zadali udarac na drugoj strani'', objasnio je španjolski trener. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider