Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Labud iz Utrechta

Ovako je zabijao Marco van Basten: 33 godine od legendarnog gola

Samo mu je nebo bila granica, ali nažalost zaustavile su ga ozljede.

Golčina Marca van Bastena (Screenshot: YouTube)

Na današnji dan, 9. studenog 1986., legendarni Marco van Basten postigao je jedan od svojih najljepših golova.

U utakmici 15. kola nizozemskog prvenstva (Eredivisie) sastali su se Ajax i Den Bosch, konačni rezultat bio je 3:1, a posljednji pogodak na utakmici zabio je Van Basten. I to na kakav način!

Akcija je krenula od posljednje linije Kopljanika, od Dannyja Blinda koji je loptu dao do Franka Rijkaarda, a nakon nekoliko odigravanja ona je došla na desnu stranu šesnaesterca do Jana Woutersa. Po dotad već oprobanom receptu i devizi "dodaj Van Bastenu, a on će već nekako zabiti gol", Wouters je uputio ubačaj u sredinu šesnaesterca gostiju gdje je Van Basten fenomenalno reagirao i neobranjivim škaricama od stative matirao vratara Den Boscha.

Ibrahimović u dresu Pescare (Foto: Twitter) Klub s Jadrana zove Zlatana Ibrahimovića, već su mu i "obukli" dres divider

Van Basten je u Ajaxu ostao do kraja te sezone i četvrtu godinu zaredom se okitio titulom najboljeg strijelca Eredivisie. Došlo je vrijeme za odlazak na višu razinu i 1987. je prešao u Milan u kojem je također bio stroj za golove. Dao je veliki obol u osvajanju tri Serie A i dva Kupa prvaka, u međuvremenu je s reprezentacijom Nizozemske osvojio Euro 1988., ali nažalost svo to vrijeme imao je velikih problema s ozljedom gležnja koju nikako nije uspijevao sanirati.

Posljednju utakmicu u svojoj karijeri odigrao je 1993. godine. Prije nego li je navršio 29 godina, Labud iz Utrechta, kako su mu tepali nizozemski mediji, bio je prisiljen prekinuti karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider