Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neymar je vođa

Ovako izgleda novi Brazil: Dungin popis bez 14 igrača sa SP-a!

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Dunga objavio je popis igrača koji će sudjelovati na prvenstvu Južne Amerike koje će se od 11. lipnja do 4. srpnja održati u Čileu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na popisu nema čak 14 igrača koji su nastupili na svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine na kojem je Selecao doživio debakl. Dio igrača se oprostio od nacionalne vrste, a dio ih je prekrižen. Otpali su vratari Julio Cesar i Victor, braniči Daniel Alves, Maicon, Maxwell, Dante i Henrique, veznjaci Paulinho, Hernanes i Ramires, te napadači Fred, Hulk, Jo i Bernard.

Na popisu nema niti Oscara, međutim veznjak novog engleskog prvaka Chelsea je otpao zbog ozljede: "Razgovarao sam s Mourinhom i klupskim liječnicima, koji su mi objasnili kako Oscar neće biti maksimalno spreman za prvenstvo", kazao je Dunga.

Reprezentaciju predvode Neymar, Robinho, Willian i Coutinho.

Brazil će na Copa Americi igrati u skupini C zajedno s Kolumbijom, Peruom i Venezuelom. Selecao je do sada osam puta bio prvak Južne Amerike, posljednji put 2007.

Reprezentacija Brazila za Copa Americu:

VRATARI: Jefferson (Botafogo), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Gremio)

BRANIČI: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atletico Madrid), Danilo (Porto), Fabinho (Monaco), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Chelsea)

VEZNI: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Casemiro (Porto), Everton Ribeiro (Al-Alhi), Douglas Costa (Šahtar), Willian (Chelse), Coutinho (Liverpool).

NAPADAČI: Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Shandong Luneng), Robinho (Santos), Roberto Firmino (Hoffenheim).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider