Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
suparnici mudriji

Propao Čačićev plan: Jedino Hrvatska 'izmišlja toplu vodu'

Hrvatski izbornik Ante Čačić gadno je pogriješio kada je pozvao svega 20 igrača za prijateljske oglede protiv Izraela i Mađarske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevolja nikada ne dolazi sama. Hrvatski izbornik Ante Čačić ostao je na svega 13 igrača (i tri vratara) uoči gostovanja kod Mađarske u sklopu pripremne utakmice za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Nakon ozljeda Marka Pjace, Ivana Rakitića, Darija Srne i viroze Nikole Kalinića, nova žrtva je Milan Badelj.

Vezni nogometaš Fiorentine otpao je za susret s Mađarskom zbog viroze koja je pokosila i Kalinića, njegovog suigrača. U prvoj prijateljskoj utakmici protiv Izraela (2:0) Kalinić je zaigrao u početnoj postavi Vatrenih, zajedno s Marijem Mandžukićem u vrhu napada, a u 57. minuti utakmice zamijenio ga je Mateo Kovačić.

"Popis je nešto kraći, no igrači koji nisu na popisu također mogu konkurirati za Euro. Želim dati veću minutažu igračima na popisu", poručio je Čačić nakon što je objavio imena svega 20 nogometaša za dvije prijateljske utakmice.

Nakon objavljenog popisa Čačić je došao na udar kritika zašto nije pozvao više igrača i zašto je pozvao Domagoja Antolića, a nije primjerice Tina Jedvaja, Marina Tomasova, Miju Caktaša, Andreja Kramarića... Popis je dugačak. Na Euro u Francusku putuju 23 igrača, a Čačić ih je za dva prijateljska ogleda pozvao 20.

I sada će protiv Mađarske, zbog nedovoljnog broja rezervi, puno veću minutažu morati odraditi zvijezde svojih klubova Luka Modrić, Mario Mandžukić, jedini preostali napadač u reprezentaciji, ili Ivan Perišić. Najgore bi mogao proći Modrić, koji u posljednje vrijeme ima problema s ozljedama, a za svega osam dana mora igrati najveći dvoboj današnjice 'el clasico' između Reala i Barcelone.

Rakitić, Badelj, Kalinić i Srna su standardni igrači udarne postave Hrvatske, te bi barem trojica sigurno trebala startati u prvoj utakmici Eura u Francuskoj. Sada je bez njih propao Čačićev plan da 'uigrava momčad koja će igrati na Euru', s obzirom da je ostao bez 'pola' momčadi.

Recimo i za kraj da su u četvrtak prijateljski ogled u Udinama odigrali Italija i Španjolska (suparnik Hrvatske na Euru), jedni od glavnih favorita za medalje na Euru. Španjolska je u Italiju stigla s 24 igrača, dok je talijanski izbornik Antonio Conte na popis stavio njih čak 27...

Naša druga dva suparnika na Euru Češka i Turska također su pozvala po 23 igrača za svoje prijateljske utakmice, po tri više od hrvatskog izbornika.

I što sada? Hoće li izbornik pozvati u zadnji čas nekoliko igrača iz domaće lige kako bi pokrpao momčad? Jer ako pokušate sastaviti momčad za Mađarsku s preostalim igračima na raspolaganju naići ćete na velike probleme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider