Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na korak do Bluesa

Otkriveno kako je propao transfer Marcela Brozovića u Chelsea

Činilo se da je transfer Marcela Brozovića u Chelsea gotova stvar, ali je posao propao iako su se klubovi dogovorili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcelo Brozović je bio velika želja Antonia Contea, koji ga je vidio kao zamjenu za Cesca Fabregasa kojega ne vidi u kombinacijama za prvu momčad. Spominjalo se 30 milijuna eura, kao i zamjena dva veznjaka.

Međutim, posljednjeg dana prijelaznog roka potvrđeno je da od transfera neće biti ništa. Iako je Inter prihvatio ponudu tešku 30 milijuna eura, kamen spoticanja je bila visina ugovora. Brozović nije htio zarađivati osjetno manje od suigrača iz Chelseaja, a u slučaju ostanka u Interu, tražio se veći ugovor. Zbog razlike u zaradama u engleskim i talijanskim klubovima, ponuda Chelseaja je trebala biti veća od Interove, zbog čega je vjerojatno engleski klub i odustao od pregovora.

Interova ponuda je bila teška oko 2.5 milijuna eura godišnje. U Brozovićevom taboru su procijenili da je to premalo s obzirom na važnost igrača za Inter te su zahtijevali oko četiri milijuna eura. Nije otkriveno jesu li zadovoljeni Brozovićevi apetiti, ali je njegov menadžer potvrdio da će veznjak potpisati novi ugovor s Nerazzurrima.

Potpisuje novi, izdašniji ugovor

"Brozović ostaje u Interu. U suprotnom, bio bi u avionu za London, a ne s reprezentacijom u Sisku. Nakon povratka iz Hrvatske, potpisat će novi, izdašniji ugovor", izjavio je Brozovićev menadžer Miroslav Bičanić za Goal.com.

„Zarađivat će manje nego što bi zarađivao u Chelseaju, ali osjeća se dobro u Interu, poznaje grad i igrat će Europa ligu. Nije htio žuriti u Englesku jer je u Interu novi trener,“ dodao je Bičanić.

Neuspješni transfer je poremetio planove oba kluba – Conte nije uspio pojačati sredinu i „zaglavio“ je s Fabregasom, dok je Inter planirao pokriti dio troškova koje je nagomilao velikim transferima ovoga ljeta, što je bitno i zbog financijskog fair playa.

U međuvremenu, Barcelona je objavila kako će Ivan Rakitić također dobiti povišicu, što je još jedna potvrda koliko ga cijene u Barceloni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider