Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Monaco nije imao izbora

Otkrivena pozadina transfera koji je svojedobno šokirao nogometni svijet

Iza Monaca su dvije fantastične sezone, koje gotovo sigurno ne bi bile takve da nije bilo jednog bombastičnog prelaska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nešto više od dvije godine, tada posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka za Engleze (1. rujna), Manchester United kompletirao je iznenađujući transfer.

Za odštetu od 50 milijuna eura plus bonuse (do ukupnih 60 milijuna) doveli su Anthonyja Martiala iz Monaca, tada 18-godišnjeg klinca koji nije bio toliko razvikan kao, primjerice, ovog ljeta Kylian Mbappe.

Louis van Gaal istresao je nevjerojatan novac, Martial se baš i nije najbolje snašao na Old Traffordu, ali u Monacu nisu previše marili za to što će biti s mladim Francuzom.

Taj transfer, koji je na nogometnom tržištu odjeknuo poput bombe, bio je spasonosan za klub iz Kneževine.

Van Gaal je pružio Monacu ruku spasa

Njihov potpredsjednik Vadim Vasiljev otkrio je kako Martiala nisu željeli prodati, ali nisu imali izbora. Morali su to učiniti kako bi zadovoljili Financijski fair-play. Ponuda Uniteda stigla je u zadnji čas, u zadnjim satima prijelaznog roka, te je u Monacu označena kao spas.

Naime, da je nije bilo, UEFA bi žestoko kaznila Monaco, možda i sa zabranom igranja u Ligi prvaka. Da se to dogodilo, u drukčijem bi smjeru usmjerilo (kratkoročnu) budućnost Monaca. Konkretno, da u prošloj sezoni nisu uopće igrali Ligu prvaka kad su došli do polufinala, nema šanse da bi ovog ljeta zaradili nekoliko stotina milijuna eura od transfera Kyliana Mbappea, Bernarda Silve, Benjamina Mendyja, Tiemouea Bakayoka...

Plivaju u novcu, ali neće se razbacivati

"Sad nemamo financijskih problema, dapače. Trenutno smo potpuno mirni. Igrače uvijek prodajete kad mislite da je najbolji trenutak za to, a Martial je bio iznimka", poručio je potpredsjednik Vasiljev najavivši kako Monaco neće sumanuto potrošiti dobiveni novac:

"Moj je san bio da se klub razvija podjednako u ekonomskom i sportskom smislu, koliko god je to moguće. Sad vidim da je ta mogućnost sasvim realna."

Monaco je, inače, ovog vikenda pokvario savršeni ulazak u novu sezonu Ligue 1. Deklasirala ih je Nica, ali vremena za kukanje i nemaju previše jer već ove srijede gostuju kod RB Leipziga u prvom kolu Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider