Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
fifa krivila mrtvaca

Otkriven dokaz koji će srušiti glavnog tajnika FIFA-e Jeromea Valckea

'Obruč' oko glavnog tajnika krovne nogometne organizacije FIFA-e Jeromea Valckea polagano se sve više steže...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, prošloga je tjedna u sjedištu FIFA-e u Zürichu izbio novi skandal, prilikom kojeg je uhićeno sedam visokih dužnosnika krovne nogometne organizacije. U pitanju je, naravno, mito, korupcija, jednom rječju kriminal, a ta je priča ovog utorka dobila novi nastavak.

Novinar Press Associationa Martyn Ziegler objavio je fotografiju pisma na svom Twitter profilu, na kojem se jasno vidi da je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke bio taj koji je odobrio uplatu 10 milijuna dolara od strane nogometnog saveza Južnoafričke Republike, na račun tadašnjeg predsjednika CONCACAF-a Jacka Warnera (kako bi dao glas Južnoafričkoj Republici). Bilo je to 2008. godine, dvije i pol godine prije početka Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

FIFA je krivnju prebacila na Julija Grondonu, višeg potpredsjednika FIFA-e i dugogodišnjeg predsjednika financijskog odbora. Zanimljivo, Grondona je umro u srpnju prošle godine, što znači da je FIFA krivnju prebacila na mrtvaca, kako bi se Valcke izvukao.

No na fotografiji pisma koje je objavljeno jasno se vidi da je pismo naslovljeno na Jeromea Valckea, koji je trebao odobriti tu uplatu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider