Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mjesec tuge i jada

Arsenalov horor počinje baš za Halloween: Wengeru prijeti nastavak čudne tradicije

Arsenalovi navijači budit će se u hladnome znoju svakog dana mjeseca studenog...

Dosadašnji dio sezone bio je gotovo pa savršen za Arsenal koji na titulu u engleskoj Premierligi čeka od 2004. godine. Da nije bilo poraza od Liverpoola na samom startu prvenstva i domaćeg remija protiv Middlesbrougha prije u pretprošlome kolu, Arsenal bi sada već bio vodeći sastav ljestvice s barem tri boda prednosti ispred Manchester Cityja i Liverpoola.

Navijači, koji su i uoči ove sezone bili vrlo skeptični, mogu zasada biti vrlo zadovoljni, no kada kucne ponoć u noći s ponedjeljka na utorak svaki idući dan do kraja mjeseca budit će se u hladnom znoju. Razlog je Arsenalova "kletva u studenom".

Otkako je Arsene Wenger preuzeo Arsenal mjesec studeni redovito je najgori kod Topnika. To se najbolje vidi u grafikonu koji pokazuje kako Arsenal kroz studeni u prosjeku uzima svega 1.6 boda po susretu. Wenger je tijekom svoje karijere u Arsenalu u svim ostalima mjesecima na prosjeku od 1.98 poena po susretu.

Prošle sezone Arsenal je u 11. mjesecu upisao poraze od Bayerna i West Bromwicha, te remije protiv Tottenhama i Norwicha. Sezonu ranije bilo je još i gore. Poraz protiv Swanseaja i Manchester Uniteda, te domaći remi (3:3) protiv Anderlechta u Ligi prvaka, nakon što je vodio 3:0 u 60. minuti!

Ovaj studeni u 2016. godini započet će gostovanjem u Bugarskoj kod Ludogoreca u Ligi prvaka, a nakon toga slijedi derbi sjevernog Londona protiv Tottenhama. Nadalje slijedi gostovanje kod Manchester Uniteda, dolazak PSG-a, Bournemoutha i Southamptona. Mimo Ludogoreca sve ostale momčadi bit će veliki test za Wengerovu momčad.

Kada bi u prvom tjednu uzeli šest bodova, navijači bi lakše disali i bio bi to najbolji start za najproblematičniji mjesec pod vodstvom menadžera na odlasku Arsenea Wengera. U utorak Ludogorec, a onda u nedjelju kao prva utakmica dana slijedi veliki londonski derbi druge i pete momčadi prvenstvene ljestvice koje dijeli svega tri boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider