Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zekić optimist

Osijek odbrojava: "Ovo je povijesna utakmica, bacat ćemo se na glavu"

Nogometni klub Osijek ovog četvrtka igra jednu od najvažnijih utakmica u svojoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo je za Osijek povijesna utakmica i moramo biti pametni i taktički disciplinirani", istaknuo je u srijedu trener Zoran Zekić na konferenciji za novinare uoči uzvratnog susreta 3. pretkola Europske lige u kojoj će njegova momčad na svom terenu braniti 1:0 prednost protiv nizozemskog PSV-a ostvarenu prije tjedan dana u Eindhovenu.

"Ne možemo pobjeći od spoznaje da je ovo za Osijek povijesna utakmica. Ozračje je fantastično, svi jedva čekaju istrčati na teren i sigurno je da će igrači dati sve od sebe te da će se bacati na glavu. No, u svemu tome moramo biti pametni i taktički disciplinirani. Sama želja neće biti dovoljna ako ne budemo ispunjavali sve što se dogovorimo, kao što smo to radili u Eindhovenu", kazao je Zekić.

Nogometaši Osijeka priredili su senzaciju pobijedivši u prvom susretu 3. pretkola u Eindhovenu slavni PSV sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Borna Barišić iz jedanaesterca u 57. minuti. Uzvratna utakmica je u četvrtak u Gradskom vrtu u 20:45

"Volio bih reći da ćemo od prve do posljednje minute biti u ofenzivi, ali to je nemoguće. Imamo prednost iz prvog dvoboja, ali to ne znači da nas čeka lakša zadaća nego prije sedam dana. Mi trebamo braniti ono što smo tamo stekli, ali ne pod svaku cijenu. Ne možemo se povući na svojih dvadesetak metara, to bi bilo pogubno", izjavio je Zekić.

"Pokušat ćemo usporiti ritam"

U nedjelju, u prvenstvenom susretu protiv Dinama, trener Zekić odmarao je standardne prvotimce, ali unatoč tome Osijek je pružio dobru partiju i završilo je neodlučeno (1:1).

"Neki su igrači zaista pokazali dosta toga i mogu reći da su bliže momčadi nego što su to bili prije nedjelje. Uostalom, sve su to naši prvotimci, sezona je dugačka i svi će se imati priliku dokazati", kazao je Zekić.

U četvrtak se očekuje vruće i sparno vrijeme.

"Ne znam koliko to može biti naša prednost. Nizozemci u svojim redovima imaju nekoliko tamnoputih igrača kojima ovakve temperature sigurno nisu posebno iznenađenje. Mi ćemo u svakom slučaju pokušati usporiti ritam", napomenuo je trener Osijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider