Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prekid prvenstva

Opet prekid grčkog nogometa: Nogometaši idu u štrajk

Grčki nogometaši od idućeg tjedna kreću u štrajk do daljnjega, objavio je u utorak Grčki sindikat profesionalnih nogometaša (PSAP).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Helenski nogometni savez (EPO) i dvije vodeće lige - Super Liga i nogometna liga- nisu ispoštovale dogovor postignut prije dvije godine, a prema kojem se treba stvoriti poseban fond za pomoć nogometašima koji su dobili dopuštenje da odu iz klubova s financijskim problemima, kaže se u priopćenju PSAP-a.

Niki Volos i OFI Crete su prošle sezone izbačeni iz Super lige zbog financijskih problema, a brojni su nogometaši napuštali klubove u kojima su igrale nakon što im nisu isplaćivane plaće.

"Igrači su prisiljeni čekatido nemogućih granica tolerancije i strpljenja i umorni su od obećanja", dodaje PSAP.

Štrajk će početi s utakmicama trećeg kola grčkog Kupa koje se igraju od 15. do 17. prosinca i nastavit će se sa sljedećim kolom Super Lige i druge lige koje se igra od 19. do 21. prosinca.

"Nema drugog načina da se očuva naša profesionalna, ekonomska, sportska i materijalna egzistencija. Tražimo se samo da se aktivira taj fond za pomoć o kojem postoji dogovor. Ne tražimo ništa više od onoga što zaslužujemo", kaže se u priopćenju PSAP-a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati