Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prekid bojkota ili...

Opet pravi derbi ili ne: Vraćaju li se BBB i Torcida u nedjelju na Maksimir?

Ovog vikenda počinje nova sezona Prve HNL, a odmah na startu nas čeka ona najveća moguća utakmica u hrvatskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vruće ljeto u hrvatskom nogometu počelo je uhićenjem braće Mamić i čelnika HNS-a Damira Vrbanovića, a nastavlja se derbijem Dinamo – Hajduk na Maksimiru. Visoke temperature prate visoke tenzije, a što nas očekuje u nedjelju malo je kome jasno.

U Dinamu se nadaju kako će ponoviti posjeta s nekoliko utakmica s kraja sezone. Pritom ne misle na Bad Blue Boyse. BBB-i su pak u slavljeničkom raspoloženju jer je njihov neprijatelj broj 1 trenutno u remetinečkom zatvoru. Jedna je skupina u nedjelju navečer čak priredila i vatromet u Remetincu, ali se slavljeničko priopćenje' još nije pojavilo u javnosti.

Zasad BBB-i i bliska im Inicijativa Zajedno za Dinamo šute, dok se na nekim Facebook profilima posvećenim navijačima Dinama poziva na Maksimir u nedjelju u 19 sati. No, moramo naglasiti kako se ne radi o službenom stavu skupine i zasad nije poznato vraćaju li se BBB-i na Maksimir nakon uhićenja braće Mamić kao što bi se to možda očekivalo.

BBB-i na derbiju?

Pitanje je koliko ih uopće smije ući na vlastiti stadion zbog internih 'crnih lista' kluba. Privremenim odlaskom Mamića u Remetinec nije 'pala' Dinamova trenutna vlada i praktički se ništa nije promijenilo u odnosu spram Bad Blue Boysa. Mnogima je i dalje zabranjen ulazak na stadion zbog raznoraznih opravdanih i neopravdanih razloga.

Na Maksimiru zato gotovo sigurno neće biti Torcide, barem kako sada stvari stoje. I njima je Dinamo na 'popis' stavio velik broj navijača (iako puno manji) pa će ostali opet bojkotirati derbi, baš kao na proljeće.

Podsjetimo, 'crne liste' sastavljene su od navijača koji većinom nemaju aktivnu sudsku zabranu odlaska na sportska natjecanja. Neki su je možda nekad imali, a većina nikad. No, prema sadašnjem zakonu klub može zabraniti ulazak na stadion kome god želi, a nepoželjni se posljednjih godina na Maksimiru broje u stotinama, možda i tisućama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider