Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Boca tražila i dobila

Opet odgođen veliki obračun: Nitko ne zna kad će revanš Rivera i Boce!

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) razmotrila je i udovoljila zahtjevu Boce.

Navijači Rivera odlaze sa stadiona El Monumental (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Po drugi put u manje od 24 sata odgođeno je odigravanje uzvratne utakmice Copa Libertadores između River Platea i Boce Juniors!

Revanš se prvotno trebao odigrati u subotu s početkom u 21:00 po našem vremenu, ali je nekoliko sati uoči dvoboja, na prilazu Riverovom stadionu El Monumental, napadnut autobus s igračima Boce. Navijači Rivera su ih gađali raznim predmetima, uslijed čega su dvojica igrača završila u bolnici jer su ih ozlijedile krhotine stakala koja su popucala na autobusu. U kaosu koji je nastao policija je morala upotrijebiti suzavac, međutim ta intervencija je otišla u neželjenom smjeru jer su posljedice suzavca osjetili i igrači Boce, što se nije trebalo dogoditi.

Nakon svega je u subotu navečer donesena odluka kako se susret prebacuje za nedjelju u 21:00 po našem vremenu, što je prouzrokovalo kaos na ulicama Buenos Airesa, ali onda je u nedjelju poslijepodne stigla nova vijest: Boca je nekoliko sati prije zakazanog početka utakmice zatražila još jednu odgodu.

"Smatramo kako se nakon napada na naše igrače, utakmica ne može igrati u jednakim uvjetima za obje momčadi. Tražimo da se utakmica suspendira, te primjene sankcije", poručili su iz redova Boca Juniorsa.

"Ne postoje jednaki uvjeti"

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) im je nakon razmatranja zahtjeva i udovoljila.

"Ne postoje jednaki uvjeti za oba sastava i neće se igrati ni ovaj put. Ne želimo da postoji bilo kakav izgovor da uvjeti nisu bili jednaki za obje momčadi. Želimo da obje ekipe imaju vremena za oporavak. Zakazao sam sastanak s predsjednicima Boce i Rivera kako bismo dogovorili novi termin", poručio je predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez.

Dodajmo kako je prva utakmica završila rezultatom 2:2, a u finalu Cope Libertadores ne vrijedi pravilo gola u gostima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider