Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čovjek s misijom

On je budućnost Reala: Što je za njega pripremio Benitez?

James Rodriguez je igrač oko kojeg će se dosta toga vrtjeti u igri Benitezovog Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koja će biti uloga 80 milijuna eura vrijednog Jamesa Rodrigueza u novoj sezoni, pitaju se španjolski novinari koji prate Real Madrid. Carlo Ancelotti morao ga je staviti u momčad po naredbi Florentina Pereza, a na kraju je uguran na mjesto neprežaljenog Angela Di Marije.

No, Rafa Benitez sigurno neće igrati u 4-3-3 sustavu što znači da fenomenalni Kolumbijac seli bliže suparničkom golu. Najbolji strijelac Svjetskog prvenstva mogao bi konačno zaigrati na mjestu na kojem je najbolji. Ukoliko Benitez ostane vjeran svojoj 4-2-3-1 formaciji igrat će iza napadača. Kao što i priliči broju 10 kojeg nosi na leđima. Jedino nije jasno hoće li taj napadač biti Benzema ili pak Cristiano Ronaldo koji bi zbog sve većih problema s ozljedama mogao preseliti u sam vrh napada kako se ne bi trošio na krilu.

Drugi sustav kojem bi se Madriđanin Rafa mogao okrenuti je 4-4-2. E sad, tu bi James mogao igrati skroz desno, Bale bi preselio lijevo, dok bi u napadu bili Benzema i Ronaldo. Imao bi Kolumbijac slobodu odlaska u sredinu čime bi otvarao mjesto za Danila na desnom boku (ili Carvajala). Ipak, postoji solucija da baš James bude partner nekome u samom napadu.

U svakom slučaju, James je budućnost Reala. Uskoro će napuniti 24 godine i on je pandan Neymaru u Barceloni. Njih dvojica bit će nasljednici Messija i Ronalda, a od Jamesa se očekuje da već sljedeće sezone krene u tu misiju.17 golova i 18 asistencija u 46 utakmica u bijelom dresu. Nije loše za početak, ali gazda Perez želi da Benitez od njega napravi igrača zbog kojeg neće biti previše žalovanja kada Ronaldo bude odlazio.

Dolazak Jamesa za 80 milijuna eura većina je proglasila potpunim promašajem u sezoni bez ijednog trofeja. Baš zato Perez želi kritičarima pokazati kako nije promašio. Rafa Benitez je čovjek koji će puhati u to jedro, a James bi mogao imati sjajnu sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider