Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan igrač stopirao

Omraženi bivši Juveov direktor otkrio: "Ronaldo je već bio potpisao za nas, ali..."

Čovjek zbog kojeg se kod mnogih na Apeninima (i ne samo tamo) stvorio animozitet prema Juventusu komentirao je dolazak Cristiana Ronalda u redove Stare dame.

Luciano Moggi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok se još uvijek čekaju prvi golovi Cristiana Ronalda za Juventus, nekadašnji čelnik Stare dame, Luciano Moggi, otkrio je zanimljivu poveznicu između talijanskog giganta i portugalskog asa.

Moggi se 2006. našao u središtu nogometnog skandala Calciopoli, kada su objavljeni razgovori u kojima je od čelnika sudačke organizacije da mu delegiraju točno određene suce.

On je godinama u Juventusu bio glavni čovjek za sportsku politiku, a bilo je tako i 2003. godine kad je, kako je izjavio u razgovoru za Corriere dello Sport, praktički već doveo Cristiana Ronalda iz Sporting Lisabona u Juventus.

"Imao je 18 godina, igrao je za Sporting i čim sam ga prvi put vidio krenuo sam u realizaciju transfera. Čak smo i potpisali predugovor koji je uključivao 5 milijardi lira odštete i Marcela Salasa kojemu sam ponudio 1 milijardu lira kompenzacije", prepričao je Moggi i rekao kada se dogodio preokret:

"Nažalost, Salas je u jednom trenutku sve odlučio stopirati jer je umjesto odlaska u Sporting htio se vratiti u River Plate. Tako je Ronaldo završio u Manchester Unitedu."

"Sad ga ne bih doveo"

15 godina kasnije Ronaldo je ipak stigao u Juventus koji je Real Madridu iskrcao 112 milijuna eura odštete.

"Nikad ne bih izdvojio toliki novac za nekog tko ima 33 godine, a naročito ne bih to napravio prije nego bih dobio barem 50 milijuna eura za Gonzala Higuaina. On je netko tko vam i dalje garantira 20 prvenstvenih golova po sezoni", istaknuo je Moggi.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider