Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osuda nasilja

Oglasio se Hajduk: Krenite rješavati uzroke, a ne posljedice problema!

Svoje mišljenje o prošlotjednim događanjima dao je i klub s Poljuda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz Hajduka su u obliku priopćenja poslali svoj osvrt na prošlotjedna događanja u hrvatskom nogometu, počevši od napada na suca Brunu Marića pa do nedjeljnog odbijanja sudjelovanja Bijelih u akciji kojom su se HNS i suci solidarizirali s Marićem.

Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti.

"HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i neprimjerenog ponašanja na sportskim borilištima i izvan njih. Još više osuđujemo uzroke ovih problema. Ako uistinu svi želimo stvarno raspetljavanje nagomilanih problema u hrvatskom nogometu, treba krenuti od njihovog rješavanja, a ne baviti se samo selektivno posljedicama.

HNK Hajduk će stoga i dalje nastaviti ukazivati na sve nepravilnosti i nezakonitosti koje se kontinuirano događaju na hrvatskoj nogometnoj sceni te će podržati sve iskrene akcije koje ukazuju na isto.

Upravo zbog toga nismo željeli sudjelovati u akciji HNS-a koja fokusiranjem na posljedicu pokušava prikriti stanje hrvatskog nogometa, već smo svojom porukom "Stop nasilju nad hrvatskim nogometom" željeli potaknuti i javnost i nadležna tijela, uključujući HNS, da se suočimo sa stvarnim problemima, ozdravimo hrvatski nogomet, pa će se tada i nasilje svakog oblika puno lakše riješiti.

Zlonamjernim konstrukcijama na račun rukovodstva Kluba pokušala se baciti sjena na jedan od najvažnijih dana u povijesti Kluba i njegovih navijača. Predstavnici Uprave i Nadzornog odbora Kluba nedjeljnu utakmicu protiv RNK Splita odgledali su s tribina isključivo kako bi iskazali poštovanje prema navijačima na njihov veliki dan, ali i poslali snažnu poruku jedinstva u očuvanju klupskih vrijednosti i ostvarenju zajedničkog cilja – stabilnog i jakog Hajduka temeljenog na načelima transparentnosti, stručnosti, poštenja i demokratičnosti.

Dovođenje ovog poteza u bilo kakve druge konotacije predstavlja svjesnu obmanu hrvatske javnosti i ponovno skretanje pažnje s pravih problema u hrvatskom nogometu.

HNK Hajduk će ustrajati u borbi da se načela koja živimo u Klubu počnu primjenjivati i u cijelom hrvatskom nogometu te će i dalje ukazivati na uzroke problema, sukoba i podjela, kao i osuđivati svaki oblik nasilja. Svi koji dijele iste vrijednosti naši su suborci i prijatelji, neovisno koju boju dresa ili šala nosili", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider