Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pročitajte priopćenje

Održan sastanak HNS-a i Hajduka: Čak su se oko nečeg i složili

Nova runda razgovora održana je između predstavnika Hajduka i čelnika nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predstavnici Hajduka ovog su puta stigli u Zagreb u goste Hrvatskog nogometnog saveza. Donedavno je ta slika bila nezamisliva, ali jedino se razgovorom mogu rješavati problemi i svakako je pohvalno što su sjeli za isti stol iako će mnogi reći kako je čelnike saveza pritisnula najveća oporbena stranka čiji su većinom članovi ili simpatizeri.

HNS je nakon sastanka poslao priopćenje koje je nazvao zajedničkim, a iz njega se može vidjeti kako su predsjednik Hajduka Marin Brbić i delegacija iz Splita uspjeli izložiti svoje viđenje problema u domaćem nogometu.

Treba reći i kako je Hajduk tražio da sastanak bude otvoren za medije, ali su u HNS-u to odbili.

Zanimljivo, složili su se o potrebi ograničavanja broja ustupljenih igrača između pojedinih klubova nastavno na Hajdukovu primjedbu oko dobivanja licence za 1.HML Lokomotive.

Pročitajte priopćenje u cijelosti:

''Ispred Hrvatskog nogometnog saveza sastanku su bili nazočni predsjednik Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović, dopredsjednik Ante Vučemilović, tajnik Vladimir Iveta, viši savjetnik Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, dok su Hajduk zastupali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, član Nadzornog odbora Ljubo Pavasović-Visković i koordinator kluba prema Uefi Denis Kosor.

Sastanak je protekao u otvorenom i konstruktivnom razgovoru tijekom kojeg je Hajduk izrazio sedam konkretnih zahtjeva i prijedloga o kojima se potom raspravljalo.

Između ostaloga, razgovaralo se o statusu Udruge prvoligaša te povjerenika za natjecanje i disciplinskog suca 1. HNL. Hajduk je dao primjedbu na postupak licenciranja klubova na način da traži veću dostupnost informacija. Također, Hajduk je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je NK Lokomotiva dobila licencu za narednu sezonu. Nastavno na tu temu, HNS i Hajduk složili su se o potrebi ograničavanja broja ustupljenih igrača između pojedinih klubova te će o toj temi također razgovarati Izvršni odbor HNS-a.

Hajduk je pokrenuo i temu zastupljenosti u tijelima HNS-a. Predstavnici HNS-a primili su na znanje sve Hajdukove prijedloge/zahtjeve te će o tomu obavijestiti Izvršni odbor HNS-a i druga nadležna tijela Saveza koja će o tomu raspravljati i odlučivati o svakoj konkretnoj temi prvom sljedećom prigodom.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider