Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li vrijeme?

Odluka pada u rujnu: Samo dvije zemlje u igri za domaćinstvo Eura 2024.

Jedni žele biti domaćini nakon što dugo vremena nisu bili, a drugima se nadaju da će premijerno ugostiti najbolje europske reprezentacije.

Turski grb (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Turska, drugi kandidat za organizaciju nogometnog Eura 2024. s Njemačkom, predala je svoju službenu kandidaturu u četvrtak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Njemački nogometni savez (DFB) prvi je predao kandidaturu u utorak.

"Dali smo sva jamstva bez ikakvih rezervi, uključujući dodatna i kreativna koja će zajamčiti financijski uspjeh tog turnira od čega će koristi imati sve članice UEFA-e", izjavio je predsjednik Turskog nogometnog saveza (TFF) Yildirim Demirören.

Turska, koja se četvrti uzastopni put kandidirala za organizaciju EP-a, izgubila je 2010. za jedan glas od Francuske u borbi za organizaciju Eura 2016.

"Vrijeme je da Turska bude domaćin svog prvog Eura", kazao je Servet Yardimci, zamjenik predsjednika TFF-a.

Zemlja domaćin Eura 2024. bit će određena 27. rujna na sljedećem zasjedanju Izvršnog odbora UEFA-e.

Njemačka, koja je bila domaćin SP-a 2006., zadnji je put organizirala Europsko prvenstvo 1988. dok je još bila podijeljena na Istočnu i Zapadnu Njemačku.

Naslov prvaka na zadnjem Euru, koje se igralo 2016. u Francuskoj, osvojio je Portugal. Sljedeće prvenstvo će se održati 2020. u 12 različitih gradova različitih europskih zemalja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider