Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Odličan rezultat, ali i veliko upozorenje: Rijeka ima vidnih problema

Rijeka može biti zadovoljna rezultatom u Salzburgu, ali ne i igrom u drugom poluvremenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je izvukla u Salzburgu vrlo dobar rezultat, možda čak i odličan. Da je Riječanima netko prije utakmice ponudio 1:1, vjerujemo da bi objeručke prihvatili.

Istina, moglo je biti bolje, ali i dosta gore. Rijeci je pripalo prvo poluvrijeme, kada je povela i lako mogla udvostručiti vodstvo, a Salzburgu drugo. Obrana Rijeke zaspala je na početku drugog dijela, Austrijanci su to spretno iskoristili i izjednačili. Salzburg je potom stisnuo Rijeku, redali su šanse domaćini i propisno se ispromšivali. Dabbur je promašio prazna vrata s vrha peterca. To je bio promašaj utakmice.

Rijeka je vidno pala u drugih 45 minuta, Riječani praktički nisu uspjeli uputiti udarac u okvir vrata domaćina, što je podatak koji sve govori. Vidjelo se da je momčad Rijeke pala na fizičkom planu, što je ozbiljno upozorenje za uzvrat. Austrijanci su u drugom poluvremenu izgledali svježije i rastrčanije, no nisu uspjeli posve oploditi svoju nadmoć i preokrenuti rezultat.

Pokazalo se ono što se znalo i prije utakmice. Salzburg već godinama ima velikih problema s realizacijom, teško zabija golove u odlučnim utakmicama. Pokazalo se to prošle sezone protiv Dinama, još prije, primjerice, protiv Malmöa, a sada i protiv Rijeke.

Salzburgu u pravilu za jedan gol treba nekoliko izvrsnih šansi. Ni Rijeka po tom pitanju nije puno bolja. Čak i prošle sezone kada je u momčadi imala Franka Andrijaševića znala je promašiti puno šansi. Sjetite se samo dvoboja s Dinamom u Rijeci.

Kad se sve zbroji i oduzme, Rijeka na Rujevicu nosi obećavajući rezultat. No, daleko od toga da je njezin prolaz dalje izvjestan. Čini se da se radi o dvije podjednake momčadi i da će se na Rujevici voditi velika borba.

Rijeka je ipak u prednosti; nije izgubila i postigla je gol u gostima, što znači da može proći dalje i ako odigrao 0:0. Rijeka igra pred svojim navijačima, na stadionu na kojem nikada nije izgubila, Armada će napraviti sjajnu atmosferu, tu nema sumnje, Rujevica je Rijekina „paklena utvrda“ i njezina velika prednost. Stoga se može reći da je Rijeka zbog svega rečenog lagani favorit. Ali, morat će podići trku, bez toga će biti puno teže.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider