Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS odlučio

Od iduće sezone VAR u HNL-u: Instruktor će biti Bruno Marić!

Zasjedao je Izvršni odbor HNS-a i donio neke važne odluke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu je održao sjednicu pod ravnanjem predsjednika HNS-a Davora Šukera i donio nekoliko bitnih odluka.

Najvažnija glasi: od proljetnog dijela iduće sezone u HNL-u će se primjenjivati VAR (video assistant referee) tehnologija, s tim da je već ranije za VAR instruktora u Hrvatskoj imenovan bivši sudac Bruno Marić.

Taj postupak je pokrenut prije više od pola godine, a u međuvremenu je dogovoreno i da će 80 posto od ukupnog troška od uvođenja VAR-a sufinancirati FIFA, a ostatak HNS. VAR će se koristiti u proljetnom dijelu sezone HNL-a te u polufinalu i finalu Kupa.

Popularne cijene za Hrvatska - Azerbajdžan

Na sjednici Izvršnog odbora donesena je i odluka o cijeni ulaznica za utakmicu Hrvatska - Azerbajdžan, prvi ispit Vatrenih u kvalifikacijama za Euro 2020.

Cijene su iznimno popularne, u pretprodaji sjever gore i sjever dolje koštaju 40 kuna, istok 70 kuna, a zapad dolje 100 kuna.

Pretprodaja ulaznica krenut će tijekom 26. veljače na internetskim stranicama HNS-a te će trajati do 17. ožujka putem interneta.

Usvojen je kalendar natjecanja za Hrvatski Telekom Prvu ligu (HNL) i Hrvatski nogometni kup za natjecateljsku godinu 2019./20.

Ovog proljeća će finalne utakmice Kupa za mlađe uzraste biti odigrane u Slavonskom Brodu, a iduća sjednica bit će održana 28. ožujka u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider