Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordan broj prijava

Objavljene kazne za tučnjavu u Vinkovcima, a po prstima je dobio i Dinamo

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić dobio je rekordan broj prijava u jednom kolu od kada se igra Liga 10.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić s utakmica 19. kola Prve lige HNL dobio je prijave sudaca protiv čak šest isključenih igrača što je rekordna brojka u jednom kolu od kada se igra Liga 10.

Hajduk je kažnjen iznosom od 13.000 kuna jer je Torcida na utakmici Cibalia - Hajduk zalila 15 baklji od čega je pet ubačeno u teren za igru zbog čega je prekid igre trajao dvije minute. Cibalia kao organizator utakmice mora platiti kaznu u iznosu od 11.000 kuna zbog unošenja pirotehničkih sredstava na tribine stadiona te ulaska tri navijača u ograđeni dio igrališta u sudačkoj nadoknadi.

Disciplinski sudac po prijavi Povjerenika za natjecanje pokrenuo je postupak i zatražio očitovanje Ante Šalinovića, člana Nadzornog odbora Hajduka, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika (neprimjerene izjava objavljene u medijima).

Tomislav Čuljak (Cibalia) zbog isključenja na utakmici Cibalia-Hajduk kažnjen je s četiri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 5.000 kuna, a De Jesus Santos Jefferson (Hajduk) zabranom igranja na dvije utakmice i 5.000 kuna (oba igrača kažnjena po članku 57. DP HNS).

Igrači Cibalije Vlatko Šimunac i Zvonimir Filipović koji su isključeni zbog dvije opomene kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i novčanim kaznama u iznosu od po 3.000 kuna.

Vratar Tomislav Duka (Split) zbog isključenja na utakmici Split-Rijeka (igranje rukom izvan kaznenog prostora-sprečavanje protivnika u izglednoj prilici za pogodak) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i iznosom od 4.000 kuna.

Igrač Splita Josip Jurendić, isključen na istoj utakmici, kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 3.000 kuna (drugo isključenje u tekućem prvenstvu).

Disciplinski sudac nakon pregleda DVD snimke utakmice Cibalia - Hajduk zatražio je dopunsko očitovanje svih sudaca i delegata utakmice vezano na nesportska ponašanja na terenu za igru u 90.+5. minuti u kojima je sudjelovalo više igrača obje momčadi.

Osijek i Istra 1961 kažnjeni su sa po 5.000 kuna zbog zapaljenja dimne naprave od strane gostujućih navijača na utakmici Istra 1961-Osijek.

Dinamo je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna zbog paljenja više različitih pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini stadiona na utakmici Dinamo-Lokomotiva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider