Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludom tempu unatoč

Lijep božićni poklon: Trener kluba iz Premierlige napravio nešto što njegovi kolege rijetko čine

Pred nama je Boxing Day, engleska svetkovina nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska Premierliga došla je do svog 19. kola koje će, s izuzetkom jedne utakmice, biti odigrano dan poslije Božića, na Boxing Day.

Taj susret koji predstavlja iznimku je Wolverhampton - Manchester City koji će se odigrati u petak 27. prosinca.

Englezi su poznati kao (nogometna) nacija u kojoj blagdani "ne postoje", kod njih će u idućih osam dana biti odigrana tri prvenstvena kola što je tempo kakav ne postoji nigdje na svijetu u ovo doba godine.

U takvom ludom ritmu nogometaši jako malo vremena provedu sa svojim obiteljima i uglavnom su na dispoziciji klubovima, bilo da je riječ o boravku u kampovima, putovanjima ili odigravanju utakmica.

Svjestan je toga trener Wolverhamptona Nuno Espirito Santo pa je donio odluku kako njegovi igrači na sam Božić neće trenirati, samo dva dana uoči okršaja s jednom od najboljih momčadi na svijetu.

"Odradili smo trening na Badnjak, ali na Božić nećemo. Važno mi je da igrači provedu vrijeme sa svojim obiteljima, mislim da to zapravo najviše pomaže u održavanju morala na visokoj razini i daje meni kao treneru veću šansu za postizanje pozitivnog rezultata", kazao je Espirito Santo, prisnazivši:

"Božić je, neka igrači budu kod kuće. Da imamo utakmicu 26. prosinca, onda bi bilo neizvedivo da im dam slobodan dan na Božić, ali s obzirom na to da igramo tek u petak, zašto ne?"

Inače, Wolverhampton je šesti na ljestvici i do kraja sezone pokušat će izboriti plasman u Ligu prvaka, što donose prva četiri mjesta u Premierligi.

Ako ne uspiju kroz englesko prvenstvo, imat će dodatnu priliku kroz Europsku ligu gdje su prošli skupinu i u šesnaestini finala ih čekaju dva ogleda s Espanyolom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider