Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pretjerao je

Nudi se Kovaču preko Facebooka i vrijeđa kolege: Talijani zgroženi Hrvatom

Tonći Kukoč nogometaš je CSKA iz Sofije koji je ovih dana uzburkao strasti u hrvatskoj i talijanskoj sportskoj javnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osebujan je lik, blago rečen, taj Tonći Kukoč. Bivši nogometaš Hajduka u fokusu je dijela bugarske sportske javnosti zbog sutrašnje utakmice Bugarska - Hrvatska u Sofiji.

Kukoč je prošlu sezonu odradio u Serie B gdje je za Bresciju odigrao 24 utakmice. Ovog ljeta je prešao u CSKA iz Sofije i očito pogodio. Kao lijevi bek zabio je i pogodak u pet susreta, a njegov CSKA uvjerljivo vodi u bugarskom prvenstvu ispred gradskog rivala Levskog i Ludogoreca koji igra Ligu prvaka.

Kukoč ima svoj jasno izražen stav o svemu i ponosno ga iskazuje, najčešće preko svog vrlo aktivnog Facebook profila. Zbog toga je dobio dosta simpatija u Hrvatskoj, ali i Bugarskoj gdje je 'opalio' selfie s navijačima CSKA i uvukao im se pod kožu.

Kukoč si zabio autogol

Kukoč je poznat kao vrlo borben igrač, kako na terenu tako i izvan njega, no čini se kako je posljednjih dana ipak pretjerao. Konstantno se nudi izborniku Niki Kovaču putem Facebooka i medija, no iako Kovač voli takve momke sumnjamo da će nakon svega dobiti poziv u reprezentaciju.

Prvo je komentirao mogući poziv Leovcu iz Rijeke poručivši kako on golove kakvog je zabio lijevi bek Riječana daje - narančom. Onda je rekao kako on ne zna nikakve 'piliće', aludiravši očito na Hrvoja Milića.

Poručio je i kako će hrvatskoj reprezentaciji biti teško bez njega u Sofiji, a sve ove izjave mogu samo naljutiti Niku Kovača i čelnike HNS-a.

Talijani zgroženi

Kap koja je prelila čašu vjerojatno je izjava u bugarskim medijima koja je naljutila talijansku sportsku javnost. Iako je demantirao dio prenesenih izjava, Kukoč je navodno rekao kako su 'Talijani loši ljudi koji mrze nas Balkance'.

Kukoč ne žali za ničim izrečenim te na svom Facebook profilu poručuje:

''Ako se povučeš,cijeli život ćeš se povlačiti, reći će šupak si, ako odgovoriš i suprostaviš se, bahat si i ne vole te! Ja nisam taj tip i nema šanse da se povlačim, imam pravo na svoje mišljenje i uvijek ću da kažem ono šta mislim, tako znam da sam uvijek čist prema sebi. Ne mogu me svi voljeti, kao što ja ne mogu voljeti svakoga! Rekao sam istinu, a istina najviše pogodi i stojim iza nje!''

Jedno je pravo na mišljenje, a drugo kad to mišljenje vrijeđa. Ovakvim ponašanjem sigurno neće zaslužiti hrvatski dres, možda hoće ako jednom shvati neka osnovna pravila ponašanja, ali i pokaže na terenu da to uistinu i zaslužuje. Facebook sigurno nije mjesto za dokazivanje…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider