Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sam je postao - vijest

Engleski novinar je internetski hit: Prenosio pressicu Kloppa, a nije znao njemački

Novinar Telegrapha Ben Bloom jučer je u njemačkim medijima bio jedna od vijesti dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što se jučer dogodilo sportskom novinaru The Telegrapha Benu Bloomu pratit će ga kroz cijelu karijeru. Nešto kao Šimunića ona tri žuta kartona na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Naime, Bloom je dobio zadatak da prenosi tekstualno press konferenciju na kojoj je objavljen odlazak Jurgena Kloppa iz Borussije Dortmund.

Bloom je prihvatio zamolbu svog urednika i čekao da konferencija počne, a onda šok! Vjerovali ili ne, Bloom nije uopće bio spreman na to da će pressica biti održana na njemačkom jeziku. Što u biti nije ni čudno jer se radi o njemačkom treneru u njemačkom klubu koji govori u – Njemačkoj.

I Bloom je tako krenuo sa svojim prijenosom koji je postao hit u Njemačkoj i Engleskoj.

''Pressica traje, Klopp nešto priča, ali ga ne razumijem. Sad je rekao nešto 'ekstremno' i 'sport'''

''Zašto svijet ne govori univerzalnim jezikom?''

''Još uvijek priča onaj zalizani.''

''Sad su počeli s pitanjima. Nažalost, i ona su na njemačkom.''

''Žao mi je zbog svega ovog. Znam da je neprofesionalno, nemojte reći mom uredniku da ovo izvodim. On misli da prevodim sve riječ po riječ''

Bili su to samo neki od navoda u LIVE TEXT prijenosu Bena Blooma. U sekundi je ovaj 'prijenos' postao viralan, pravi hit na društvenim mrežama u Engleskoj. A onda su ga 'provalili' i Nijemci. Završio je u apsolutno svim medijima, čak i na nacionalnoj televiziji ZDF. Javili su se i iz njemačkog veleposlanstva u Londonu nudeći mu da upiše tečaj njemačkog.

Putem Twittera komentirale su ga mnoge zvijezde javnog života na Otoku, većinom su ga svi ismijavali, ali mu i neke žene nudile brak zbog hrabrosti. Malo se hajka stišala tek nakon onog što je Suarez napravio Davidu Luizu.

A on je, po vlastitom priznanju, htio propasti u zemlju. Bojao se da ne dobije otkaz. No, kako je postao 'vijest', a trebao je samo izvještavati o vijesti, čak je njegov poslodavac The Telegraph dobio ogromnu reklamu. Pozitivnu ili negativnu… ma znate onu o reklamama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider